Anlık Bildirim

Philips, LiFi teknolojisine dayanan yeni kablosuz iletişim teknolojisini başlattı

Hollandalı teknoloji şirketi Philips, LiFi teknolojisine dayanan ve radyo sinyalleri olmadan kablosuz veri aktarımı yapabilen yeni kablosuz iletişim teknolojisi olan Trulifi'yi başlattı.
Daha önce Philips Lightning olarak bilinen Signify şirketi, LiFi teknolojisine dayanan yeni bir ticari kablosuz iletişim sistemi başlattı. Trulifi adı verilen bu teknoloji telsiz sinyallerine dayanan Wi-Fi, Bluetooth veya 4G / 5G gibi geleneksel kablosuz standartların aksine, yüksek hızlarda kablosuz iletişim için ışık dalgalarını kullanıyor.

250 Mbps hıza kadar kablosuz bağlantıyı destekliyor

Trulifi, Philips aydınlatma ürünlerinde yerleşik olan optik kablosuz alıcı-verici teknolojisini kullanıyor ve bu teknoloji aynı zamanda mevcut aydınlatma yapılarına da uyarlanabilme özelliğine sahip. Signify, Trulifi sisteminin, ofis katları ve toplantı odaları gibi büyük alanlara 150 Mbps hıza kadar kablosuz bağlantı sağlayacağını açıkladı.

Trulifi tıpkı WiFi gibi, kullanıcıların kapsama alanlarının bulunduğu alanlarda serbestçe dolaşmasına da olanak sağlıyor. LiFi sinyalini almak ve verileri kaynağa geri göndermek için ise dizüstü bilgisayara takılı bir USB erişim anahtarının gerektiği belirtilmiş. Platformun, cihazları birbirine bağlamak için adeta bir kablo görevi de görüyor ve 250 Mbps'ye kadar hızı destekliyor. Bu teknoljinin ilk müşterilerinin ise Polonya ve Romanya'da faaliyet gösteren iki kurumsal şirket olduğu açıklandı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim