Anlık Bildirim

Philips, Li-Fi teknolojisini Paris'te test etmeye başladı

Dünyanın en büyük elektronik şirketlerinden Philips, Wi-Fi'dan 100 kat hızlı olan Li-Fi teknolojisini test etmeye başladı. Pilot bölgesi Paris olan Li-Fi teknolojisinin detayları haberimizde.
Merkezi Hollanda'da bulunan dünyanın en büyük elektronik şirketlerinden Philips, verilerin Led ampullerle iletilmesini sağlayan Li-Fi teknolojisini test etmeye başladı. Alman Profesör Harald Haas tarafından icat edilen Li-Fi (Light Fidelity) kabolsuz bağlantı teknolojisi, Wi-Fi'dan 100 kat daha hızlı veri aktarımı sağlayabiliyor.

Wi-Fi teknolojisinden 100 kat daha hızlı

Philips, henüz geliştirilme aşamasında olan Li-Fi teknolojisini Paris'te belirlenen bir pilot bölgede test etmeye başladı. Geniş bant interneti, led ampuller aracılığı ile yüksek hızda veri aktarımı sağlayabilen Li-Fi teknolojisiyle birleştirmek isteyen Philips, Li-Fi özelliğine sahip aydınlatma ürünleri satmak istiyor.
İki teknoloji arasındaki en belirgin özelliklerden biri, Wi-Fi radyo frekansı ile duvarın ötesine sinyal gönderebiliyorken, Li-Fi teknolojisinde ise ışığın engellendiği durumlarda sinyal gönderilemiyor ve iletişimin kesiliyor olması olarak açıklanabilir. Oldukça düşük ışıkta bile veri aktarımı sağlayabilen Li-Fi'ın gelecekte Wi-Fi teknolojisini geride bırakıp bırakmayacağını ise şu an için kestirmek oldukça zor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim