Anlık Bildirim

Piper Jaffray: "Let's talk iPhone", sesli kontrol sisteminin işareti

Apple'ın "Let's talk iPhone" sloganıyla 4 Ekim günü basına özel bir etkinlik düzenleyeceğini açıklamasından sonra teknoloji ve ekonomi dünyası bu etkinliğe odaklanmış durumda. Haliyle sektörün önde gelen yatırım bankalarından Piper Jaffray de 4 Ekim günü düzenlenecek etkinlikle ilgili görüşlerini yatırımcılar ile paylaştı. Piper Jaffray'den Gene Munster'ın kaleme aldığı yazıya göre, Apple'ın önümüzdeki etkinliği bir süre önce sizinle ayrıntılı şekilde paylaştığımız sesli kontrol sistemi Assistant üzerine kurulu olacak. Gerekçe ise başta bizim forumumuzda olmak üzere birçok okuyucunun tahmin ettiği gibi "Let's talk iPhone" ifadesi.

Gene Munster, Apple'ın geçmiş yıllarda davetiyelerinde çeşitli görseller ve cümleler ile neleri tanıtacağıyla ilgili ipuçları verdiğini belirterek; bu yılki etkinliğin davetiyesinde yer alan "Let's talk iPhone" ifadesinin basit bir cümleden öte, iPhone için yeni sesli kontrol sisteminin ipucu olabileceğini dile getirdi.

Diğer taraftan uygun fiyatlı iPhone konusunda ise Gene Munster şunları dile getirdi;

Bazı yatırımcılar Apple'ın, operatörlere 300 dolar ve ya daha düşük bir fiyattan satacağı, uygun fiyatlı iPhone'u duyuracağını; dolayısıyla da operatörlerin çok daha uygun fiyattan özellikle gelişmekte olan pazarlarda bu iPhone modelinin satışını yapabileceğini düşünüyor. Fakat, biz böyle bir cihazın 4 Ekim günü duyurulacağını düşünmüyoruz. Daha çok, Apple'ın iPhone 5 olarak tabir edilen ve operatörlerin 199 $ / 299 $'dan satacakları üst sınıf iPhone ve 99 dolardan satışa sunulacak önceki nesil iPhone (iPhone 4 ya da iPhone 4s) ile yoluna devam edeceğini düşünüyoruz.

Piper Jaffray: 'Let's talk iPhone', sesli kontrol sisteminin işareti

iOS'in temel uygulamalarının ikonlarından oluşan davetiyede her bir ikon, etkinlikle ilgili bir bilgi içeriyor. Takvim ikonu etkinliğin günü olan "4 Ekim" tarihini; saat ikonu etkinliğin başlangıç saati olan "10:00"'u (Yerel saat), harita ikonu etkinliğin yapılacağı Apple'ın Cupertino'daki yerleşkesini ifade ederken; telefon ikonu ise konunun iPhone olduğuna işaret ediyor. Ancak telefon ikonunun üzerindeki "1" bildirim ikonu ise takipçileri ikiye ayırmış durumda. Bazıları bu "1" sayısının tek iPhone'u ifade ettiğini düşünürken; kimileri ise bu bildirimin 5.nesilin yanında iPhone 4s gibi ikinci bir modeli ifade ettiğini düşünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19135 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 5, Apple ve iphone 4s
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim