Anlık Bildirim

Qualcomm : Yıl bitmeden 4K ekranlı tabletler piyasada olacak

Qualcomm : Yıl bitmeden 4K ekranlı tabletler piyasada olacak

Akıllı telefonlarda 2K ekranlara yeni yeni rastlamaya başlarken, tablet pazarında uzun süredir 2560x1600 piksel çözünürlük mevcut ve yol haritasında 4K ekranlara doğru bir yöneliş mevcut.

Paris'te LTE üzerinden canlı yayın denemelerinin tanıtıldığı bir etkinlikte konuşan Qualcomm başkan yardımcısı Raj Talluri, 4K ekrana sahip tabletlerin yıl bitmeden piyasada olacağını açıkladı. 

Açıklamaya konu olan tablet ise Samsung'a ait bir prototip. Canlı yayın denemeleri sırasında kullanılan Samsung tableti 12 inçlik ekranında 4K çözünürlük sunuyor ve Snapdragon 801 yongasetinden gücünü alıyor. Cihaz sadece denemelere özel üretildi ve piyasaya çıkıp çıkmayacağı konusunda bir bilgi yok. 

2K ekranlar için bile bir soru işareti olan Snapdragon 801 yongasetinin 4K ekranları kaldıramayacağı ortada. Ancak cihaz sadece prototip olduğu için piyasaya çıkacak sürümlerde önce Snapdragon 805 sonrasında ise Snapdragon 808, 810 yongasetlerinin olacağı tahmin ediliyor. 

Hafta içerisinde Samsung'un lanse edeceği Super AMOLED ekranlı Galaxy Tab S serisinde de 2560x1600 piksel çözünürlük yer alıyor. Firmanın muhtemel bir 4K ekranlı tabletinde 64-bitlik Exynos 6 yongasetine yer verilebilir.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
995 kez okundu.
26 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, samsung 4k ve Samsung
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim