Anlık Bildirim

Radore: Doğrudan dijitale doğan şirketler global ekonomiye yön verecek

Bilgi teknolojileriyle büyüyen ve dijital dönüşümü gerçekleştiren işletmeler ekonomide önemli işler başarmaya başladı. Radore Veri Merkezi dijital dönüşümü en iyi şekilde desteklemeye çalışıyor.

Günümüzde geleneksel işletmelerin yerini artık dijital dönüşümlerini tamamlamış ve bilgi teknolojileriyle büyüyen işletmeler alıyor. Gelecekte dijital düşünebilen şirketlerin önemli gelirler elde edeceği ve dünya ekonomisine yön vereceği ifade ediliyor.

Dijital artık olmazsa olmaz

Geleneksel işletmeler, bu gelir artışından faydalanabilmek için dijital dönüşümü (DX) gerçekleştirmeye çalışıyor. Bulut bilişimin yaygınlaşması sayesinde de doğrudan dijital olarak ticari hayatına başlayan şirketlerin sayısı giderek artıyor.

IDC verilerine göre, önümüzdeki 3-4 yıl içinde dijital dönüşüm ile geleneksel şirketler ve doğrudan dijitale doğan şirketler dünya ekonomisine yön verecek. Şirketlerin yüzde 78’i kendilerinden sonra sektöre giren dijital girişimlerin işlerini ellerinden almasından endişe ediyorlar. Accenture raporuna göre, her 4 işletmeden 3’ü önümüzdeki 3 yıl içinde yeni bir segmentte rekabet edeceklerini tahmin ediyor.

1955 yılında yayınlanan Fortune 500 listesinin yüzde 85’i günümüzde faaliyetlerini sürdürmüyor. 2000 yılında Fortune 500 listesininse yarısı ise tarihin tozlu raflarında yerini almış durumda.

Türkiye’nin önde gelen veri merkezlerinden olan Radore, dijital olarak hayatına başlayan pek çok şirkete ev sahipliği yapıyor. Firma bu şirketlerin hızla değişen taleplerine en uygun çözümü sunmak için gereken altyapıyı sağlamaya çalışıyor.

Radore’ye göre önümüzdeki yıllarda tüm dünyada en hızlı gelir artışı bilgi tabanlı ürün ve hizmetlerden gelmesi bekleniyor. Bu büyümenin temelini ise bulut bilişimin sunduğu esnek yapılar oluşturacak. 2020 yılında tüm kurumsal BT altyapı ve yazılımlarının yüzde 67’sinin bulut tabanlı hizmetlerden oluşacağı öngörülüyor.

Radore altyapısında faaliyet gösteren en önemli firmalardan birisi emlak platformu Zingat. Zingat; yapay zekâ ve büyük veri teknolojilerini kullanarak sektörde kullanıcıların emlak seçimlerinde doğru bilgiye erişmelerini sağlayarak, bu süreçteki deneyimlerini arttırma amaçlı hizmetler ve araçlar sunuyor.

Diğer bir firma ise Tuttur.com. Dünyanın ilk sosyal bahis sitesi olan Tuttur.com sektörde değişimlerin öncüsü oldu ve günlük 10 binlerce sosyal etkileşim gerçekleşen bir platforma dönüştü. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim