Anlık Bildirim

Rio olimpiyat oyunları Gear VR gözlüklerde

Brezilya’da düzenlenecek olan Rio 2016 olimpiyat oyunları için sanal gerçeklik tarafında önemli gelişmeler var. Tarihte ilk kez olimpiyat oyunları sanal gerçeklik üzerinden izleyicilere sunulacak.

Olimpiyat oyunlarının resmi sponsorlarından olan Samsung, Rio 2016 oyunları için sıkı bir hazırlık yapıyor. Galaxy S7 Edge modelinin özel bir versiyonu yanında, oyunlar 360 derece olarak Gear VR gözlüklerinden de izlenebilecek.

Tarihte ilk kez olimpiyat oyunları sanal gerçeklik üzerinden izleyicilere sunuluyor. Olimpiyat yayın servisi, toplamda 85 saatlik olimpiyat görüntülerini 360 derece olarak kaydedecek ve NBC Olympics kanalına tedarik edecek. NBC Sports uygulaması üzerinden de Gear VR kullanıcıları oyunların özel anlarını sanal gerçeklik ortamında yaşayabilecek.

Görüntüler içerisinde oyunların açılış ve kapanış seremonisi, basketbol erkekler yarı final ve final maçları, jimnastik, plaj voleybolu, boks, eskrim, atletizm mücadeleleri yer alacak. Ayrıca bu mücadelelerin özet görüntüleri de 360 derece olarak izlenebilecek.

Yayınlar açılış seremonisinin sonraki günü yani 6 Ağustos tarihinde başlayacak. Bu bakımdan ilk seremoni banttan verilecek. Yayınların bitiş tarihi ise kapanış seremonisinden bir gün sonra yani 22 Ağustos tarihinde. Gear VR gözlüğü hali hazırda Samsung Galaxy S6, Galaxy S7 serisi ve Galaxy Note 5 modelleri ile uyumlu. NBC Sports ise hali hazırda ABD sınırları içerisinde indirilebiliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim