Anlık Bildirim

Samsung, mikro LED üreticisi PlayNitride'i satın alabilir

LCD ve OLED erkanların yerini alacağı iddia edilen mikro LED ekran teknolojisine yatırım yapmak isteyen Samsung, Tayvanlı mikro LED geliştiricisi PlayNitride'i satın almaya çok yakın.

Samsung, mikro LED üreticisi PlayNitride'i satın alabilir Tam Boyutta Gör
 

Endüstri uzmanları, bu yıl sonuna doğru kısmen üretimine başlanacak olan mikro LED ekranların 2020'den önce ticari kullanıma sunulacağını düşünmüyor olsa da teknoloji devlerine bu alana oldukça sıcak bakıyor. 2014 yılında mikro LED panel geliştiricisi LuxVue Technology şirketini satın alan Apple'ın bu yıl için olmasa da gelecek yıldan itibaren bu ekran teknolojisini akıllı saatlerinde test edecek oluşu, bu ekranlarla ilerleyen yıllarda sık sık karşılaşacağımızı gösteriyor. Son iddialara göre OLED ekran teknolojisinin lideri de rotasını bu yeni ekran teknolojisine çevirmeye başlayacak.


OLED'e Kıyasla Çok Daha Parlak 

OLED dünyasının en kapsamlı portallarından olan OLED-info'nun raporuna göre Samsung, Tayvanlı mikro LED geliştiricisi PlayNitride şirketini 150 milyon dolar karşılığında satın almayı planlıyor. Üretimi OLED'e kıyasla daha ucuz olan ve OLED'e kıyasla 30 kat daha fazla parlaklık sunabilen mikro LED paneller, yüksek resim kontrastı ve çok daha hızlı tepki süreleri ile ön plana çıkarken teknik nedenlerden ötürü kitlesel üretimi tam anlamıyla başlamış değil ancak Samsung bu ekran teknolojisini yeni ürünlerine eklemeyi düşünüyor.


Raporda Samsung'un bu yeni ekran teknolojisini VR ürünlerinde kullanacağı ve halihazırda Quantum Dot ekran bulunan yeni nesil televizyonların ekranlarını da mikro LED ile değiştirebileceği belirtiliyor. Henüz Samsung tarafından konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmiş değil ancak Samsung'un bugüne kadar ekran teknolojilerine yaptığı yatırımları göz önünde bulundurursak bu satın almanın gerçekleşme ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Bu yeni ekran teknolojisinin dev şirketlerin destekleriyle nasıl yol alacağını ilerleyen yıllarda görme imkanına sahip olacağız. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim