Anlık Bildirim

Satılan her 10 akıllı saatten birisi Samsung, üçü Apple

Akıllı saat pazarında Apple ve Samsung yaklaşık yüzde 50 civarında bir paya sahip oldu. Huawei de bu yıl iddialı modellerle yavaş yavaş pazarda ağırlığını arttırmaya başlıyor.

Pek çok markanın yatırım yapmaya devam ettiği akıllı saat pazarı yılın ilk çeyreğinde yüzde 50 civarında büyüme yaşadı. Apple pazarda hakimiyetini devam ettirirken Samsung da önemli bir büyüme sağladı.

Pazar büyüdü

Yapılan pazar analizine göre Apple yüzde 35.8 pay ile lider durumda. Satışlar geçen yıla göre artmış olsa da pazarın yüksek oranda büyümesi nedeniyle Apple’ın payı değişmemiş gibi duruyor.

Diğer taraftan Samsung yüzde 11 pazar payına ulaşmış ve yaklaşık 4 puanlık bir artış yakalamış. Bu da yıllık bazda yüzde 35 civarında bir artışa denk geliyor. Son dönemde Galaxy Watch akıllı saatlerinin ilgiyi arttırdığı belirtiyor.

Tabloda dikkat çeken Endonezyalı Imoo firması. Arama yapabilen ve görüntülü sohbet imkânı sunan Watch Phone çocuk saati serisinin geliştiricisi Imoo bu alana büyük yatırımlar yapıyor. Rakipleri kadar iddialı olmasa da özellikle ebeveynler tarafından tercih ediliyor. Imoo geçen yıla göre düşüş yaşamış ancak ilk beşte olması büyük bir başarı.

Diğer taraftan Fitbit markası yüzde 50 artışla pazar payını yüzde 5.5 seviyesine çıkarmış. Xiaomi iştiraki Amazfit yüzde 3.7 seviyesine gerilerken Huawei de yaklaşık 2 kat artışla yüzde 2.8 pazar payına ulaşmış.

Raporda akıllı saat pazarının büyümeye devam edeceği belirtilirken 2025 yılına kadar da Nubia Alpha örneğinde olduğu gibi kıvrılabilir ekranlı modellerin de yavaş yavaş pazarda kendisini göstereceği vurgulanıyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6663 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, Apple Watch ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim