Anlık Bildirim

Steam oyun makineleri yolun sonuna geldi

Bir dönem oturma odasına PC oyunlarını sokma vaadiyle yola çıkan Steam Machines konsepti başarılı olamadı. Şimdi kendisini bekleyen hazin sona doğru gidiyor.

Steam’in konsolları oturma odalarına getirebilme planının bir parçası olan Steam Machines oyun bilgisayarı konsepti istenen başarıyı yakalayamadı. Bu nedenle de yavaş yavaş rafa kalkıyor.

Steam Machines nedir?

Hatırlanacağı üzere Steam Machines konsepti kompakt tarzda oyun için geliştirilmiş bilgisayar kasalarından oluşuyordu. Linux üzerinde çalışan Steam OS platformunun güç verdiği kutular yine Steam üzerinden uyumlu oyunları indirerek tatmin edici bir tecrübe sunmaya çalışıyordu. Kutuların üretimi ise Alienware ve Maingear gibi ortaklara bırakılmıştı.

Bununla birlikte Steam Machines planlanan tarihte piyasaya çıkamadı ve oldukça gecikti. Ayrıca ilk fiyatlar oldukça yüksekti. Yine oyun geliştiricileri Steam OS platformuna çok sıcak bakmamıştı. Aynı dönemde mini PC tarzında oyun bilgisayarları yaygınlaşmaya başlayınca Steam Machines projesi ölü doğmuş oldu. Proje ilk 7 ayda sadece 500 bin bilgisayar satabildi.

Gelen bilgilere göre Valve hali hazırda Steam web sitesinde yer alan donanım menüsünden Steam makinelerini kaldırmış durumda. Ayrıca donanım konfigürasyonu ve karşılaştırma sayfalarında da mevcut değil.

Valve tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak yavaş yavaş projenin fişinin çekileceği tahmin ediliyor. Steam Machines projesinde geriye Steam Controller ve gamepad uyumlu Big Picture gibi iki önemli özellik miras kaldı.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4508 kez okundu.
10 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
steam, steam machines ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim