Anlık Bildirim
 
1990’lı yılların sonu-2000’li yılların başlangıcında bilgisayar pazarında anakart denildiğinde akla gelen firmalardandı Supermicro. O dönemin ofis bilgisayarlarının yanı sıra oyuncu sistemlerinde de kendine yer edinen firma yaklaşık son 10 yıldır sunucu segmentinde üretim yapmaktaydı.
Sunucu klasmanında pastadaki en büyük 3. dilime sahip olan üretici aslında son dönemde Intel işlemciler için de çözümler üretmekteydi lakin bu modeller daha çok OEM sistemlerde kullanılmakta. Firmadan yapılan son açıklamaya göre ABD merkezli anakart üreticisi eski günlerine yeniden dönmek istiyor.

İddialı çözümler sunabilir 

Intel’in 9. Nesil işlemcileri için de Z390 yongasetli bir modeli bulunan şirket PCI-E 4.0 ve DDR5 teknolojileriyle birlikte pazara giriş yapmayı planlıyor. Eğer firma ilerleyen dönemde sunucu sınıfındaki başarısını masaüstü pazarına da taşıyabilirse iddialı seçeneklere kavuşabileceğiz demektir.
SuperMicro masaüstü anakart pazarına geri dönüyor Tam Boyutta Gör

Zira az önce bahsettiğimiz Z390 çipsetli model 10 faz VRM, PCI-e kanallarının sayısını ikiye katlayan bir PLC yongası ve şu anda daha çok sunucu anakartlarında bulunan 10 gigabit Ethernet portu gibi dikkat çeken detaylara sahip.

AMD işlemcileri için de üretecek mi? 

Son olarak daha çok Intel’le birlikte anılan SuperMicro aslında AMD’nin yongaları için de çözümler üretiyor. Hatta firma AMD’nin EPYC işlemcilerine yönelik ilk anakartı kullanıma sunan üretici olmuştu.
Masaüstü segmentinde ise Ryzen işlemcilerinin yakaladığı ivmenin farkında olduklarını belirten Kıdemli Başkan Yardımcısı Vik Malyala pazarı bir süre izleyeceklerini belirtti. Bakalım yeşil rengiyle akıllara kazanan SuperMicro pazarda nasıl bir yol izleyecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9437 kez okundu.
15 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
supermicro, amd ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim