Anlık Bildirim

Takip aparatı XY, Kickstarter üzerinde destek aramaya başladı

Son dönemde daha çok yaşadığı saldırı sorunuyla gündeme gelen Kickstarter'da başlatılan güncel projelerden XY, kişilerin önem verdikleri canlı ya da cansız objeleri devam olarak takip etmesine imkan tanıyor.
Site üzerinde XY-Findt tarafından başlatılan XY projesi, Nokia'nın Treasure Tag ürünü ile benzer şekilde çalışma gösteriyor. Farklı renklerde hazırlanan ufak gövdesiyle örneğin köpeklerin boynuna, çocukların cebine, fotoğraf makinesi veya dizüstü bilgisayar çantaları içerisine konumlandırılan XY, iOS 7 ve Android işletim sistemli telefonlar ile Bluetooth LE kablosuz bağlantı teknolojisi üzerinden bağlantı kurarak bu objelerin yerlerini gösterebiliyor, uzaklaşıldığı zaman da alarm vererek kişileri uyarabiliyor. Tamamen kaybedilen ürünlerin diğer XY kullanıcıları tarafından bulunabilmesi için işaretleme desteği veren aparat, etiket gizliliği için de özel izin desteğinde çalışma gösteriyor.
Genel olarak oldukça kullanışlı bir amaç için hazırlanan XY, Kickstarter üzerinde koyduğu 45,000$ hedefin bitimine daha 59 gün kala 59 bağışla 3,780$'lık kısmını toplayabilmiş durumda. Yapılacak en az 15$ (ABD dışı 10$ kargo) bağış ile 2014 Haziran ayında elde edilebilen ürün hakkında hazırlanan tanıtım videosunu direkt olarak aşağıda izleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim