Son yıllarda elektrikli feribot taşımacılığı önemini giderek arttırmaya başladı. Maliyetleri düşüren ve çevre kirliliğini azaltan bu yeni trend artık filolar halinde üretiliyor. Norveç ise bu trendde başı çeken ülkelerden birisi.
Tamamen elektrikli filo
İlk kez 2015 yılında ülkede faaliyete sokulan tamamen elektrikli feribot Amper’in maliyetleri yüzde 80, karbon emisyonunu ise yüzde 95 oranında azalttığına dair bazı bilgiler taşımacılık şirketlerinin bir anda dikkatini çekmiş durumda.
Devletin sıfır emisyon talebi nedeniyle taşımacılık şirketleri adeta elektrikli feribotlara akın ediyor. Üreticiler talebe yetişemiyor. Taşıma yaptığı limanlarda şarj olduğu için enerji sorunu da olmuyor.
Amper feribotunu geliştiren konsorsiyumun farklı işletmelerden 53 adet daha sipariş aldığı haberinden sonra şimdi de Havyard gemi üreticisi 7 adet tamamen elektrikli feribot filosu siparişi aldı.
Yaşanan gelişmeler önemli zira gemiler sıfırdan tasarlanıyor. İsveç’in geliştirdiği dünyanın en büyük elektrikli feribotları da dahil ulaşım hatlarında mevcut pek çok elektrikli araba feribotu dizel modellerin versiyonu şeklindeydi. Şimdi ise yeni tasarım kalıpları üzerine inşa ediliyor. Amper de dahil bu yeni tasarım stratejisi çok daha verimli bir şekilde özelleştirmeler sağlayacak.
Tamamen elektrikli feribotlar ülkenin 75 gemiye sahip büyük taşımacılık firmalarından Fjord1 için inşa ediliyor. Feribotlar 2020 yılında hizmete girecek. Fjord1 ve Havyard ayrıca Danimarka-İsveç arasında sefer yapan Stena Jutlandica adındaki feribotu da 1MWh batarya entegrasyonu ile dünyanın en büyük elektrikli gemilerinden birisi haline getirecek.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


zoruna gidenin borusuna gitsin
bant yok secim geyikleri üretim yok bu fiyatlar normal mi ötv mi alıyorsun kendi ürettiğin araca kimi kandırıyorsunuz
Bizim ülkede olan hain dünyada yoktur.
cam tavan hakkında bilgisi olan varmı.perde yok galiba yazın ssıkıntı olmazmı.???
tam bir gariban arabası yerliiiiiiiiiiii ve milliii yalanınız batsın
sülün Osman sizinle gurur duyuyor... hala uyanan yok...
ilk fotolarda kapı aynaları yoktu... masala devam...
Bu gün 16 Mart ama hala ön sipariş ekranı açılmadı?
Bugün ayın 16 sı ön ödeme mönüsü henüz açılmadı.
bebelerden yetişkinlere masal devam... yüzyılın dolandırıcılığı...
Hani 400.000 ler 500.000 lere çıkıyordu? Umarım kdv fiyatıdır. Alabilenlere hayırlı olsun.
Donanım veya fiyat olarak çok çok iyi Standart V2 + Gemlik Mavi +beyaz koltuklu + meridian ses opsiyonlusuna talibim :)