Anlık Bildirim

Toyota’nın insansı basketbol robotu CUE 3, serbest atışta dünya rekoru kırdı

Toyota'nın geliştirdiği insansı robot CUE 3, art arda 2,020 başarılı serbest atış yaparak Guiness Rekorlar Kitabı'na girdi. Konuyla ilgili diğer detayları haberimizde okuyabilirsiniz.

Toyota’nın insansı basketbol robotu CUE 3, serbest atışta dünya rekoru kırdı Tam Boyutta Gör

Toyota Yapay Zekâ Robot Geliştirme Grubu tarafından üretilen ve Toyota çalışanlarının gönüllü olarak boş zamanlarında üzerine çalıştığı CUE 3 isimli insansı robot, ilk yapay zekâ basketbolcu olan 1,93’lük CUE ve 2,04’lük CUE2’nin ileri bir sürümü.

Boyu 204 santimetre, ağırlığı ise 56 kilogram olan robot, bir rekor haberiyle tekrar gündeme gelmeyi başardı. Art arda yapılan serbest atışların hiçbirini kaçırmayan robot yeni bir dünya rekoru kırdı. CUE 3, yapmış olduğu 2.020 başarılı serbest atış ile, Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdırdı.

CUE 3’ün ilk sürümü CUE'nin sahaya ilk çıktığı dönemde atışlar arasında tam üç dakikaya ihtiyaç duyduğunu ifade eden geliştirici ekip, Mart 2018’de Guinness Rekorları yetkilileri tarafından yeni bir rekor denemesi için kendilerine ulaşıldığını ancak bu teklifi reddettiklerini ifade etmiş. Çalışmalarını sürdüren ekip Kasım 2018’de CUE 2 ve Nisan 2019’da ise CUE 3’ü ortaya çıkarmış.

Geçen bir yıllık süre zarfında bir kez daha teklif götürülen Toyota ekibi bu sefer rekor denemesini kabul etmiş. Zaman tanımının yakalandığı bu rekor denemesinde ise CUE 3, üç saatten biraz daha uzun bir sürede 1,000 atışı tamamlamış.

CUE ekibi, süre kısıtlaması sebebiyle atış sayısını Tokyo Olimpiyatları’nın düzenleneceği tarihin şerefine 2,020 rakamıyla sınırlandırdığını ifade ediyor. Rekor denemesi sonucunda ise ekip dünya rekorunun da sahibi oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14906 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
insansı robot, toyota cue 3 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim