Anlık Bildirim

Trimit iPhone uygulaması sayfaları sizin yerinize bir mesaja özetliyor


Mobil uygulama geliştirme platformları artık en büyük yatırım yapılan alanlardan birisi haline geldi. Apple’ın 2008'den bu yana geliştiricilere dağıttığı miktar 2 milyar dolardan fazla. Bu kadar ilgi gösterilen bir alanda zaman zaman çok ilginç fikirler kendini gösteriyor. Bunlardan biri de iPhone için çıkan Trimit ugulaması.

Trimit yazdığınız veya bir URL’den içe aktarılan uzun metinleri kırparak Twitter, Facebook veya Tumblr gibi sosyal ağ güncellemelerine sığacak kadar özetleyebilen oldukça gelişmiş ancak bir o kadar da basit bir uygulama.

Kısa süre önce yayına başlayan ve App Store’da 0.99$ fiyatından satışa sunulan Trimit uygulamasının uzun metinleri kısaltabilmesi için ilk olarak kopyala yapıştır yöntemiyle, yazarak veya bir link halinde metni eklemeniz gerekiyor. Ardından telefonunuzu sallayarak veya Trim-Kırpma butonuna tıklayarak birkaç saniye içinde metnin kısaltılmış halini elde edebiliyorsunuz. 

Özetlenen metin anlaşılması zor terimlerden oluşmuyor. Şaşırtıcı derecede anlamlı özetlemeler yapabilen Trimit bazen rakamların da yardımına başvuruyor. Örneğin “straight” kelimesi için str8 şeklinde bir kısaltma yapabiliyor.

Özetlemeler genelde ana fikire aykırı olmuyor. Çok kısa mesajlarda uygulama çok iyi çalışmıyor. Örneğin bir internet sayfasını Twitter mesajı haline getirmek bazen oldukça anlamsız olabiliyor. Facebook, mail veya Tumblr gibi hizmetler için 500-700 kelimelik özetlemelerde tatmin edici sonuçlar elde edilebiliyor. Ayarlar kısmından metinlerin hangi platforma göre özetlenebileceğini seçebiliyorsunuz.

Trimit özetleme için farklı bir algoritma kullanıyor. Metin içindeki cümle ve kelimeleri tarayan Trimit bunların ne kadar önemli olduğunu tahmin etmeye çalışıyor. Özellikle sayılar, yer isimleri veya kişi isimleri önceliğe sahip. Vurgulamalara dikkat ediliyor.

Frimby Limited firması tarafınden geliştirilen Trimit için İngilizce dilini daha iyi anlayabilen bir algoritma üzerinde çalışılıyor. Özetleme işlemleri ise şimdilik sadece İngilizce dilinde.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim