Anlık Bildirim

Türk üniversite öğrencileri mini uydu geliştirdi

Uludağ Üniversitesi'nde (UÜ) eğitim gören iki mühendislik öğrencisi savunma sanayinde, hava tahminlerinde, yeryüzü ve uzayın görüntülenmesinde kullanılabilecek mini uydu geliştirdiler.
UÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri Yiğit Can Taşoğlu ve Ersin Kaymak, normal uyduların neredeyse tüm temel özelliklerini taşıyan fakat daha küçültülmüş boyutlarda olan uydu geliştirdiklerini duyurdular.
Geçtiğimiz yıl Amerika’da NASA’nın desteğiyle gerçekleştirilen proje yarışmasına katıldıklarını ifade eden genç mühendis adayları, çalışmalarını daha sonra Ar-Ge projesine dönüştürmeye karar verdiklerini belirtiyorlar. Mini uydunun -üç boyutlu yazıcı ile- dış tasarımını ve yazılımını tamamen kendileri yapan öğrenciler, cihazın birçok testten geçtiğini ancak son adımda gerekli olan radyasyon dayanıklılık testlerinin henüz yapılmadığını dile getirdiler.
Türk öğrencilerin imzasını taşıyan uydu atmosfer ve hava durumu hakkındaki bilgileri anlık olarak aktarabiliyor. Diğer taraftan navigasyon sistemleri için yeryüzünün basit görüntülenmesini de sorunsuz şekilde yerine getirebiliyor. Ülkemizde hava durumu için sadece birkaç ilde meteoroloji balonu kullanıldığını sözlerine ekleyen Taşoğlu ve Kaymak, mini uydularıyla nem, basınç, gaz miktarı ve sıcaklık gibi atmosferik verilerin tamamının anlık takip edilerek daha doğru tahmin yapılabileceğini ifade ediyorlar.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3782 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, uydu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim