Anlık Bildirim

Türk yazılım ekibi tarafından geliştirilen NeXpara satışa çıkıyor

Kendisini ''yerli, güvenilir ve yeni nesil kripto para'' olarak tanımlayan NeXpara'nın ICO süreci yarın başlıyor. Peki Türk yazılımcılar tarafından geliştirilen kripto para neler vadediyor?

Türk yazılım ekibi tarafından geliştirilen NeXpara satışa çıkıyor Tam Boyutta Gör
 

Finansal düzenlemelerle karşı karşıya kalmadan kripto paralar aracılığıyla yatırım alma imkanı sağlayan ICO'lar son dönemde oldukça revaçta. Yarın ülkemizde de NeXpara isimli kripto para biriminin ICO süreci başlayacak ve NeXpara ilerleyen günlerde kripto para birimleri arasında yerini alacak. NeXpara Finansal Danışmanlık Ticaret Anonim Şirketi tarafından desteklenen ve Türk yazılım ekibi tarafından geliştirilen NeXpara, ülkemizde kripto para teknolojisini günlük hayata taşımayı amaçlıyor.


80 milyon NeXpara dağıtılacak 

NeXpara, Türkiye’de yaşayan 80 milyon vatandaşı temsilen, sadece 80 milyon adet üretileceği belirtilen NeXpara'nın ICO süreci yarın başlayacak ve 31 Mart tarihine kadar devam edecek. ICO süresince 1 NeXpara'nın değeri 1 TL olacak ve yatırımcılar, nexpara.com adresi üzerinden Bitcoin ve Ether'in yanı sıra havale, EFT ve kredi kartı ile de NeXpara satın alabilecek. Ethereum Blockchain'ini kullanacak olan NeXparaNın madenciliği söz konusu olmayacak. Yani sadece 80 milyon adet NeXpara'nın dağıtımı gerçekleşecek ve sonrasında bu miktarın artırılması mümkün olmayacak.


ICO'nun tamamlanmasının ardından nisan ayında web cüzdanının aktif hale geleceğini ve en az bir yerli kripto para borsasında işlem görmeye başlayacağını iddia eden NeXpAra, piyasaya sürülür sürülmez, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’na lisanslı ödeme kuruluşu başvurusu yapacağını belirtiyor. NeXpara, BDDK lisansı alarak lisanslı bir ödeme sistemi haline gelmeyi planlıyor. Böylece Türkiye'nin her yerinde ödeme aracı olarak kullanılabilecek olan NeXpara ile kullanıcılar alışverişlerini doğrudan bir kripto para birimi(NeXpara) üzerinden gerçekleştirebilecek.


ATM kartı hedefi 

Bununla birlikte kullanıcıların kripto paralarını nakit paraya çevirmekte sıkıntı yaşadığını belirten NeXpara ekibi, NeXpara'ya özgü ATM kartı çıkarılacağını ve kullanıcıların istedikleri an kripto paralarını ATM'ler üzerinden TL'ye çevirebileceğini vurguluyor. NeXpara ayrıca 80 milyon NeXpara'nın 5 milyonunun ICO'ya dahil tutulmayacağını ve bu parayla Türkiye Kripto Para Ödeme Teknolojileri Vakfı’nı kuracağını belirtiyor. Elde edilen gelirlerin yüzde 5'inin de doğrudan bu vakfa aktarılacağı NeXpara'nın vaatleri arasında.


NeXpara destek ekibinin ifadesine göre saat 00.00'dan itibaren NeXpara'nın web sitesi üzerinden üyelik kayıtları açılacak ve kullanıcıların ICO'ya nasıl katılabileceği adım adım gösterilecek. Her bir katılımcının en fazla 250.000 TL değerinde 250.000 adet NeXpara alabileceğini belirten ekip, NeXpara'nın haziran ayında uluslararası bir borsada işlem göreceğini ve bu yılın sonlarına doğru NeXpara'nın özel bir Blockchain'e geçiş yapacağının da altını çiziyor.


Tabi kripto paraların doğrudan ATM/kredi kartları ile alışverişlerde kullanılmasını amaçlayıp ICO sürecini tamamlayan çok sayıda proje varken NeXpara'nın bunlardan en büyük farkı, ekibin belirttiği gibi Türkiye özelinde bir çalışma olması. Bununla birlikte gerek ICO ile toplanılması hedeflenen miktarın(75 milyon TL) büyüklüğü göz önüne alındığında NeXpara'nın bu yatırım miktarına ulaşıp ulaşamayacağı da belirsizlik taşıyor. Ayrıca kripto paranın web sitesinde ya da tanıtım makalesinde ICO sonrasında NeXpara'nın, yatırımcılara(özellikle Ether adresi üzerinden veya kredi kartıyla katılan) nasıl dağıtılacağı, herhangi bir akıllı sözleşme yapısı olup olmadığı gibi bilgilere yer verilmemiş.


Bu belirsizliklerin ICO'ya ait detayların saat 00.00 itibariyle paylaşılması ile ortadan kalkıp kalkmayacağını birlikte göreceğiz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6030 kez okundu.
16 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nexpara, ico ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim