Anlık Bildirim

Türkçe Siri'den haber var

Apple’ın ülkemizde attığı sağlam adımlar, yerelleştirme adına da meyvelerini vermeye başlıyor. Çok yakında Siri Türkçe dil desteğine kavuşabilir. İşte bu konudaki en taze resmi bilgiler:
Apple’ın ülkemizde attığı sağlam adımlar, yerelleştirme adına da meyvelerini vermeye başlıyor. Çok yakında Siri Türkçe dil desteğine kavuşabilir. İşte bu konudaki en taze resmi bilgiler:


Çıktığı günden bu yana iOS kullanıcılarının merakla beklediği Türkçe Siri için sonunda ilk somut adım atıldı. iOS 8 ile birlikte dil desteği daha da genişleyen Siri, bir sonraki güncellemede Türkçe anlayıp, Türkçe yanıt vermeye de başlayabilir. 


Apple Jobs sayfalarında “Turkish” etiketi ile arama yaptığınızda Siri için Türkçe geliştirme yapabilecek bir yazılım mühendisi arandığı görülüyor. Türkçe’yi ana dili gibi konuşma yetkinliğinin öncelik olarak görüldüğü iş ilanının 11 Haziran’da gönderilmiş olduğu ve henüz uygun nitelikte bir elemanın bulunamadığı dikkat çekiyor.
Tabi burada iş başvurusu yapacak yazılım mühendisini çok zorlu bir çalışma maratonunun beklediği de bir gerçek. Türkçe’nin sondan eklemeli bir dil olması ve yapısal olarak İngilizce temelli bir sisteme entegre edilmesinin zorluğu, uzun bir geliştirme sürecini zorunlu kılıyor. Süreç nasıl işleyecek bunu kestirmek bir hayli güç ancak iOS 8.1 sürümünde Siri’nin stabil olarak Türkçe konuşup konuşamayacağı büyük merak konusu gerçekten. Umarız bekleyişimiz çok uzun sürmez.
Apple Jobs sayfalarında yer alan ilgili ilana burada yer alan bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2286 kez okundu.
42 kişi, toplam 42 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, siri ve
2 etiket daha iOS Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim