Anlık Bildirim

Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali için geri sayım başladı

Türkiye'nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali Üçüncü İstanbul Havalimanı'nda düzenlenecek. Katılımın ücretsiz olacağı festival 20-23 Eylül tarihlerinde kapılarını ziyaretçilerine açacak.
Türkiye’de ilk defa havacılık, uzay ve teknoloji konularıyla ilgili festival düzenlenecek. TEKNOFEST İstanbul isimli festival, 20-23 Eylül 2018 tarihlerinde Üçüncü İstanbul Havalimanı’nda gerçekleştirilecek festivale katılım ücretsiz olacak.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı öncülüğünde düzenlenen TEKNOFEST İstanbul festivali kapsamında; Paraşüt, Solo Türk, Türk Yıldızları ve uluslararası profesyonel havacılık ekiplerinin gösterileri, seminerler, ödüllü teknoloji yarışmaları ve yerli teknoloji girişimlerinin yanı sıra uluslararası girişimlerin de yer alacağı Uluslararası Girişim Zirvesi düzenlenecek. Festivalin en önemli bölümünü ise, 12 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmaları oluşturacak. Yarışmacı takımlara, hazırlık sürecinde kendi projelerini geliştirmeleri için teknik malzeme ve donanım desteği verilerek, gençlerin teknoloji geliştirmelerinin desteklenmesi hedefleniyor. Yarışmalara, ortaokul öğrencilerinden yüksek lisans mezunlarına uzanan geniş bir yaş grubunun başvuruları kabul ediliyor.

Yarışma başvuruları başladı

Teknoloji yarışmaları başvuruları 1 Nisan’da sona erecek. Yarışma kategorileri arasında havalimanı sistemleri nesnelerin interneti uygulamaları, iHA destekli insansız kara aracı, insanlık yararına teknoloji, insansız su altı sistemleri, robotaksi, robotik fetih 1453, roket, savaşan İHA, sürü İHA ve yapay zekâ yarışmaları yer alıyor.

Başvurusu kabul edilenlere malzeme teknik danışmanlık desteği

Teknoloji için yarışma başvuruları http://teknofestistanbul.org/ adresi üzerinden yapabilirsiniz. Başvurusu kabul edilen ve duyurulacak listede yer alan ekiplere hazırlık süresi boyunca ihtiyaç duyacakları malzeme ve teknik danışmanlık desteği sağlanacak. Destekleri almaya hak kazananlar, Temmuz 2018 tarihinde ara değerlendirme raporu sunacak ve ara dönemde kendilerine belirtilecek olan eksikleri festival tarihine kadar tamamlayacaklar. TEKNOFEST İstanbul’un teknoloji yarışmaları Aselsan, Baykar, İGA, İsbak, Roketsan, TAI, THY, TÜBİTAK ve TÜRKSAT destekleriyle düzenlenecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3341 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
teknoloji, savunma sanayii ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim