Anlık Bildirim

Türkiye’nin ilk sürücüsüz metro hattı kullanıma açıldı

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metro hattı Üsküdar-Ümraniye metrosunun açılışı yapıldı. İlk etapta 9 durakla hizmet verecek hattın Çekmeköy tarafı 2018 Haziranda hizmet verecek.

Türkiye’nin ilk sürücüsüz metro hattı kullanıma açıldı Tam Boyutta Gör

Yapımına 2012 yılında başlanan ve Türkiye’nin ilk sürücüsüz metro hattı olma özelliği taşıyan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı’nın açılışı gerçekleştirildi.

İlk etapta 9 istasyondan oluşan 10,5 kilometre uzunluğunda Üsküdar-Ümraniye bölümü hizmet verecek. İstasyonun ilk etapta kullanılabilecek duraklar şu şekilde: Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Bulgurlu, Ümraniye, Çarşı ve Yamanevler.

Metro aracının içerisinde şoför olmayacak, kumanda merkezinden kontrol edilecek. Vagon artırma, azaltma işlemi otomatik olarak gerçekleşecek. Hatta 21 adet 6’lı vagona sahip trenler hizmet verecek. Tek yönde saatte 65 bin yolcu taşınabilecek.

Kalan Bölümü 2018 Haziranda Tamamlanacak 

Sürücüsüz sistem sayesinde sefer aralığı da çok kısa olacak. Emisyonunda yıllık 77 bin 246 ton azalma sağlayacak hattaki trenlerin fren gücünden yararlanarak enerji geri dönüşümü elde edilecek. Fren mesafesi kısalacak enerjiden tasarruf sağlanacak.

Bugün açılan hattın ilk durağı ve son durağı arasında yani Üsküdar-Yamanevler arasında bir sefer 17 dakikada gerçekleşiyor. Hattın geri kalan durakları olan Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, İmam Hatip Lisesi, Dudullu, Necip Fazıl ve son durak olan Çekmeköy-Sancaktepe durakları 2018’in Haziran ayında hizmet vermeye başlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10161 kez okundu.
29 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ulaşım, metro ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim