Anlık Bildirim

Twitter, Linux Vakfı'na katıldı


Yeni API'sinde yaptığı kısıtlamalarla üçüncü taraf geliştiricilerin tepkisini çeken Twitter, Linux Vakfı'na katıldığını duyurarak açık kaynak gönüllülerine bir sürpriz yaptı.

Web tabanlı pek çok hizmetin temel aldığı Linux platformu, Linux Vakfı çevresinde oluşan bir konsorsiyum tarafından geliştirilmesi için çalışılıyor. Kullanıcılara ve firmalara, Linux'u geliştirmek için doğal bir zemin sunan vakıf; IBM, Intel, Google, HP gibi üyelere sahip.

Twitter, bünyesinde barındırdığı on binlerce Linux sunucusu ile platformu geliştirmek ve korumak amacıyla gelecek hafta vakfa katılacağını duyurdu.

Twitter açık kaynak yöneticisi Chris Aniszczyk, Linux ve onun yeteneklerinin geliştirilmesinin kendi teknoloji altyapıları için hayati önem taşıdığını, vakfa katılmakla kendileri için önemli olan bir organizasyonu destekleyebileceklerini ve Twitter'ı geliştirdikleri hızda Linux'u geliştiren toplulukla işbirliği yapabileceklerini açıkladı.

Aniszczyk gelecek hafta yapılacak LinuxCon etkinliğinde Bir Tweet'in Arkasındaki Açık Kaynak Teknolojisi adıyla bir sunum gerçekleştirecek. Twitter'ın haricinde Inktank adlı bir Ceph dosya sistemi geliştiricisi ve işletme sınıfı Linux makineleri üreten Servergy firması da Linux Vakfı'na katıldığını duyurdu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2843 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İşletim Sistemleri, uygulama haber ve twitter
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim