Anlık Bildirim

Teknoloji dünyasındaki en önemli fiziksel iletişim bağlantılarından birisi olan USB yıllardır kendisini geliştiriyor ve büyük aşamalar kaydetmiş durumda. Özellikle üçüncü nesil ile adeta kendisini bulan teknoloji şimdi çok daha iyi bir hale geldi.

İki kat

Standartları belirleyen USB Uygulayıcı Forumu’nun yaptığı açıklamaya göre USB 3.2 standardı USB 3.1 standardını ikiye katlayarak veri transfer hızlarını 20Gbps seviyesine çıkarıyor. Böylece elektronik cihazlarda çok daha hızlı ve çok daha kısa süren veri aktarımlarına şahit olacağız.

Forum halen son aşamada olduğu için teknik detaylar belli değil. Bilindiği üzere artık USB üzerinden dizüstü gibi büyük cihazları şarj etmek mümkün hale gelmişti. Yeni standartta enerji çıkışları ne olacak, USB Tip-C nasıl geliştirilecek bunlar henüz belli değil.

Diğer taraftan yeni standardın kullanıma sunulması da epey bir zaman alacak. Forum, 12-18 ay sonra ilk ürünlerin piyasaya çıkacağını belirtiyor. Bu da en iyi ihtimalle 2019 yılına yaklaştığımız veya girdiğimiz zaman olacak. Muhtemelen CES 2019 fuarında ilk ürünler sergilenecektir. Şimdilik USB 3.1 veya USB 3.1 Gen 2 olarak adlandırdığımız en hızlısı ile yola devam etmek durumundayız. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4379 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
usb, usb 3.2 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim