Anlık Bildirim

Ücretsiz müzik servisi Aurous mahkeme kararıyla kapatıldı

Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan ve altyapısını Youtube, SoundCloud gibi platformlardan topladığı müziklerle oluşturan Aurous ABD mahkemesinin verdiği kararla kapatıldı.
Ücretsiz müzik servisi Aurous mahkeme kararıyla kapatıldı
 
Aurous geçtiğimiz haftalarda ücretsiz bir müzik servisi olarak yayınlanmıştı. Ücretsiz olmasına rağmen en önemli özelliği ise "yasal" bir program olarak ortaya çıkmadı. Kullanıcılara Youtube, SoundCloud gibi müzik arşivlerini farklı bir arayüz ve özellikler ile birlikte sunan uygulama favori parçalar, çalma listeleri gibi ücretli uygulamaların sunduğu bir çok özelliğe de sahip ve reklamsız olarak yayın yapıyordu.
Aurous kullananlara kötü haber ise ABD mahkemesinden geldi. Yayınlandıktan hemen sonra dava edilen uygulama kendisini tamamen yasal platformlara dayandığı gerekçesiyle savunsa da bu savunma yeterli olmadı ve kapatılmasına karar verildi. Kapatılma kararının alınmasındaki en önemli etken ise uygulamanın ilerleyen dönemlerde popüler bir reklam kaynağı haline gelmesi ve diğer içerikler üzerinden para kazanmaya başlayabilecek olması.
Geliştirici kendi blog sayfası üzerinden yaptığı açıklamayla birlikte destekleyen herkese teşekkür ederken, mahkeme kararını eleştirdi ancak yapılacak bir şey kalmadığını da sözlerine ekledi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim