Anlık Bildirim

Verizon'dan interneti 10 kat hızlandıracak yeni proje

 Bugüne kadar hızlı internet dendiğinde akla gelen ilk proje Google'ın deneysel geniş bant internet projesi Google Fiber olsa da, Verizon tarafından geçtiğimiz günlerde test edilmeye başlanan yeni internet projesi Google Fiber'ı gölgede bırakacak gibi görünüyor.
 ABD'nin en büyük telekomünikasyon firmalarının başında gelen Verizon tarafından geliştirilen yeni geniş bant internet teknolojisi, internet hızını bugüne kadar neredeyse imkansız olarak görülen seviyelere ulaştıracak. Kullanıcılara saniyede 10 gigabit indirme hızı sunacak olan bu yeni servis Google Fiber'den 10, ABD'deki ortalama internet bağlantısından ise 1000 kat daha hızlı olacak. Verizon FiOS kullanıcılarına sunulacak bu inanılmaz internet hızının nelere kadir olduğunu detaylandıran Verizon, bu yeni servis sayesinde 2 saatlik yüksek çözünürlüklü bir filmin 8 saniyede indirilebileceğini veya 1000 fotoğrafın iki saniyede internete yüklenebileceğini açıkladı.
 Verizon'un mevcut fiber optik kablo şebekesine yeni ışık renkleri eklenerek geliştirilen bu yeni teknolojinin zamanla daha da geliştirilebileceği ve indirme hızının saniyede 40 - 80 gigabite kadar yükselebileceği belirtiliyor. Bu yeni teknoloji şimdilik sadece Verizon'un laboratuvarlarında ve ofislerinde test edilmiş olsa da, geniş çaplı testlere de yakın zamanda başlanması bekleniyor.
 Uzun mesafelere veri taşımak için en hızlı yol olan fiber optik teknolojisi; Google Fiber, Alcatel-Lucent, Comcast, AT&T ve Verizon gibi dev firmaların bu alana önemli yatırımlar yapmasıyla birlikte hızla gelişmeye ve yeni kilometre taşlarını geride bırakmaya devam edecek gibi görünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3747 kez okundu.
18 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
verizon, google fiber ve
2 etiket daha İnternet fiber internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim