Anlık Bildirim

Windows 10 platformunun büyümesi yavaşladı

Microsoft'un 1 milyar cihaz hedefiyle yola çıktığı yeni işletim sistemi Windows 10, ilk aylardaki ilgiyi biraz kaybetmiş görünüyor. Pazar payını artırmasına rağmen benimsenme oranları düşüyor.

Piyasaya çıktığı 29 Temmuz tarihinden itibaren hızla benimsenen Windows 10 işletim sistemi, yavaş yavaş hızını kaybetmeye başladı. Windows 8 işletim sistemine göre aynı dönemdeki pazar payı daha yüksek olmasına rağmen bundan sonraki dönem için durgunluk söz konusu. 

Analizlere göre Windows 10 işletim sisteminin pazar payı yüzde 9 seviyesine yükseldi. Aylık bazdaki artış ise 1.2 puan oldu. Ağustos ayında Windows 10 işletim sisteminin pazar payı 5 puanlık artış gösterirken, Eylül aynda 2.3, Ekim ayında da 1.4 puanlık artış sergilemişti. 

Pazar payına bakıldığında Windows 10 işletim sisteminin 148 milyon civarında kullanıcısı olduğu tahmin ediliyor. Geride kalan 4 ay süresince kullanıcı ortalaması aylık 35 milyon civarına denk geliyor. Büyümenin yavaşladığı da hesaba katıldığında Windows 10 işletim sisteminin 1 milyar hedefine en erken 2018 ortalarında ulaşabileceği düşünülüyor. İlk iki ay 50 milyon kullanıcı ortalaması aslında herkesi umutlandırmıştı ancak görülüyor ki benimsenme oranları olması gereken seviyelere iniyor. 

Analizde Windows 7 işletim sistemi yüzde 56.11 seviyesinde ve lider durumda. Windows 8/8.1 işletim sistemleri toplamda yüzde 13 civarında bir orana sahip. Windows XP halen yüzde 10.5 seviyesinde ve direnişini sürdürüyor. OS X Yosemite ve El Capitan sürümleri ise toplamda yüzde 5 benimsenme oranını görmüş durumda. 

Yavaşlamaya rağmen Windows 10 işletim sisteminin büyük bir başarıya imza attığı düşünülüyor zira hem Windows 8 hem de Windows 7 işletim sistemlerinin ilk 4 aylık performansından biraz daha iyi durumda. Bilgisayar pazarındaki durgunluktan etkilenmek istemeyen Microsoft, önemli yükseltme kampanyaları yaparak kullanıcı çekmeye çalışıyor. Bununla birlikte Windows 10'a ücretsiz yükseltme hakkına sahip Windows 7 platformu halen büyük bir erime göstermedi. Windows 8 dönemindeki sıkıntıları gören kullanıcıların halen Windows 10 işletim sistemine sıcak bakmadığı açıkça görülüyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5764 kez okundu.
13 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 10, windows 10 marketshare ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim