Anlık Bildirim

Windows 8; 40 milyon barajını geçti, Windows 7'yi geçemedi

27 Ekim'de dünyanın yüzü aşkın ülkesinde satışa sunularak Windows dünyasında yeni bir çağ açan Windows 8, Microsoft'un son açıkladığı verilere göre Windows 7'den çok daha hızlı bir başlangıç yapmış olsa da son tüketici bazında Windows 8, selefinin gerisinde kalmış durumda.

Hatırlanacağı gibi Microsoft'un Pazarlama Müdürü Tami Reller, 1 ay içerisinde 40 milyon adet Windows 8 lisansı sattıklarını açıklayarak dikkatleri toplamıştı. Kullanıcılardan uzmanlara kadar birçok kişi tarafından Microsoft'un en iyi işletim sistemi olarak nitelendirilen Windows 7 ise 70 günde 60 milyonluk barajı aşabilmişti ki eldeki bu verilere göre Windows 8'in lisans satış hızı, Windows 7'ninkine göre %55 mertebesinde daha fazla. Ancak Microsoft cephesinden "40 milyonluk lisans satışı"nın tam olarak neleri kapsadığı açıklanmadığı için akıllarda soru işareti oluşmadı değil.

İnternet trafiğinin kantitatif verilerinin paylaşıldığı StatCounter'da yer alan veriler ise Microsoft'un 40 milyonluk lisans satışının son tüketicinin kullanımına yansımadığını gözler önüne koyuyor. Sitede yer alan verilere göre Windows 7, satışa sunulduğu ilk gün internet trafiğinin %2.21'ine sahipken, bir ay sonra bu oranı neredeyse iki katına çıkartarak %4.93'e yükseltmeyi başarmış. Ancak Windows 8'e baktığımızda ise her iki alanda da selefinin gerisinde kaldığını görüyoruz. Daha sayısal bir ifadeyle Windows 8, satışa sunulduğu ilk gün trafiğin %0.38'ine sahipken, bir ay sonra ise oranını ancak %1,31'e arttırabilmiş.

Windows 8; 40 milyon barajını geçti, Windows 7'yi geçemedi

StatCounter'ın icra kurulu başkanı Aodhan Cullen, bu durumu 40 milyonluk lisans satışının büyük çoğunluğunun üreticilere verilen lisansları kapsamasından kaynaklandığını ifade ederken; Windows 8'in asıl ivmelenmesini ancak aralık ayından sonra görebileceğimizi belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2733 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İşletim Sistemleri, microsoft ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim