Anlık Bildirim

Windows 8'den sızan yeni özellikler

Windows 8 işletim sisteminin 7989 numaralı beta sürümünün internete sızmasının ardından Windows fanları harıl harıl yeni özellikler keşfetme yarışına girdi. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Betta balığının ardından daha fazla özellik internete sızdı. Yeni bir sanal klavye, özelliğe göre lisanslama ve SMS desteği bunlardan bazıları.

Yeni Sanal Klavye

Windows içinde yıllardır basit bir sanal klavye bulunuyor. Ancak tabletler ve dokunmatik PC'lerin yaygınlaşması ile bu özellik çok daha önemli hale geldi. Microsoft yeni işletim sisteminde sanal klavyesini bir adım daha ileri götürecek gibi görünüyor. Kelime tamamlama özelliği, bölünmüş tuşlar, yüz ifadeleri gibi artılar oldukça başarılı.



Uygulama Mağazası ve Özelliğe Göre Lisanslama

Windows fanı Thomas Hounsell tarafından keşfedilen uygulama mağazası hakkında hiçbir resmi işaret yok ancak kodlamaların içerisinde görülebiliyor. Uygulama mağazası klasik App Store'dan ziyade işletim sistemi için ek özellikler satın alınabilecek bir platform olabilir. Tüketiciler Windows 8'i baz versiyonda aldıktan sonra uygulama mağazasından ücretli olarak ek özellikler indirecek. Böylece Starter, Home, Professional gibi sürümler de tarihe karışacak. 

SMS ve Geo-Lokasyon

Mac OS X Snow Leopard gömülü API’leri cihazın lokasyonunu belirleyebiliyordu. Bu özellik Windows 8'e de gelecek gibi görünüyor. Diğer bir özellik ise 3G uyumlu tablet ve netbooklar için SMS modülü. Kodlamaların arasında rastlanan bu özellik de yine tabletlerde ağırlığını koymak isteyen Microsoft için bir avantaj olabilir.

İlerleyen günlerde 7989 yapısından çok daha fazla özellik internete sızacak gibi görünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6009 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İşletim Sistemleri, windows 8
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim