Anlık Bildirim

Xiaomi, MIUI ROM'larından aylık 4.9 milyon dolar gelir elde ediyor

Xiaomi, MIUI ROM'larından aylık 4.9 milyon dolar gelir elde ediyor

Çin'in yükselen yıldızları arasında gösterilen ve akıllı telefonları sadece Çin'de satılmasına rağmen dünya çapında ilgi gören Xiaomi, farklı bir alanda da popülerliğini sürdürüyor. 

Özellikle Android ROM'ları ile ilgilenen kullanıcıların yakından tanıdıkları MIUI adlı ROM'lar Xiaomi'nin imzasını taşıyor. Firma yaptığı resmi açıklamada MIUI ROM'larından aylık 4.9 milyon dolar civarında gelir elde ettiğini duyurdu.

An itibariyle MIUI ROM'larını kurmuş olan 30 milyon Android kullanıcısı mevcut. Kullanım oranı yüksek olunca gelir de paralel olarak artıyor. 

Xiaomi'nin geliri ise uygulama, oyun ve tema gibi kişiselleştirme seçeneklerinin satışlarından elde ediliyor. Çin'e yönelik olarak ise bir tarayıcı, bir mesajlaşma uygulaması, oyun bulut depolama servisi, e-kitap mağazası, tema mağazası ve uygulama mağazası mevcut. Firmanın asıl geliri Çin'den geliyor.

Xiaomi gelecek yıl akıllı cihazlarını ve servislerini birbirine daha fazla entegre etmeyi planlıyor. Böylece ekosistemini genişletecek olan Xiaomi, gelirlerini de artıracak. Firma kuruluşundan beri ilk kez yaz döneminde kara geçmeyi başarmıştı. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1664 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Cep İşletim Sistemleri, uygulama haber ve miui
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim