Anlık Bildirim

Yeni arayüzü ile Windows 8'in Gezgini karşımızda

Microsoft, bir süredir üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü Windows 8'in gezgin arayüzünü kamuoyuna tanıttı. Yeni Windows Gezgini, Office kullanıcılarının yakından bildiği ribbon arayüzü ile birlikte kullanıcılara daha hızlı ve kolay çalışma imkanı sunuyor.

Windows 8'in internet günlüğünden yaptığı açıklamada Windows Gezgini'nde 200 komut bulunduğunu, ancak bu komutlardan 10 tanesinin oldukça fazla kullanıldığını dikkat çeken Microsoft'un program yöneticisi olan Alex Simon, kullanıcılara en çok kullandıkları bu komutlara daha kolay erişim sunabilmek amacıyla Windows Gezgini'ne ribbon arayüzünü getrirdiklerini belirtiyor.

Yeni gezgine biraz daha yakından bakacak olursak;

  • Giriş sekmesinde kopyala, yapıştır, sil, yeniden adlandır, kes ve seçenekler gibi çok yaygın olarak kullanan komutlar yer alıyor.
  • Bir sonraki "Paylaş" sekmesinde ise dosyayı sıkıştır, e-mail olarak gönder, yazdır ya da faks olarak çıkart seçenekleri bulunuyor.
Yeni arayüzü ile Windows 8'in Gezgini karşımızda
  • Görünüm sekmesinde simge büyüklüklerini ayarlama, simgeleri otomatik düzenleme gibi seçenekler yer alıyor.
Yeni arayüzü ile Windows 8'in Gezgini karşımızda
  • Bu temel üç sekmenin yanı sıra ise kullanıcının yaptığı işleme göre değişkenlik gösteren sekme bulunuyor. Örneğin Gezgini arama amaçlı kullanılıyorsa, arama ayarlarının bulunduğu "Arama" sekmesi temel sekmelerin hemen yanında beliriyor.
Yeni arayüzü ile Windows 8'in Gezgini karşımızda
  • Son olarak yer alan "Düzenle" sekmesi ise kullanıcıların arayüzü ve komutları kendi istekleri doğrultusunda rahatlıkla kişiselleştirebilmelerine imkan sunuyor. Ayrıca şunu belirtmekte fayda var ki Windows 8'in Gezginindeki 200 komutun da klavye kısayolu bulunuyor.
Yeni arayüzü ile Windows 8'in Gezgini karşımızda

Microsoft'un hem tablet hem de bilgisayarlara hitap edecek olan Windows 8'in gelecek ay düzenlenecek olan Build konferansında geliştiricilerin kullanımına sunulması bekleniyor.



Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12194 kez okundu.
33 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İşletim Sistemleri, microsoft ve windows 8
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim