Anlık Bildirim

Yeni iPad modeli Bluetooth 4.0 teknolojisi barındıran ilk tablet olacak


Cihazlar arasında kablosuz veri aktarımı için kullanılan ve uzun bir süredir cihazlarımızda yer edinen Bluetooth teknolojisi standartları, Bluetooth Özel İlgi Grubu - SIG tarafından belirleniyor. Bluetooth SIG, son teknoloji olan Bluetooth 4.0 standardını az enerji tüketecek şekilde belirledi. 

Standardın içinde bulunan Blueooth Smart Ready yüksek batarya kapasitesine sahip cihazlarda kullanılırken, Bluetooth Smart ise küçük bataryalar kullanan cihazlara yönelik olarak hazırlandı. Böylece giyilebilir cihazlarda da yaygınlaşmasının önü açıldı. 

Bluetooth 4.0 teknolojisini hali hazırda Mac Mini, MacBook Pro, iPhone 4S, DROID Razr, Casio saatleri gibi pek çok üründe kullanılıyor. Ancak tablet segmentinde Bluetooth 4.0 standardı henüz yoktu. 

Enerji sarfiyatının düşük olmasına büyük önem veren Apple, yeni iPad modelinde Bluetooth 4.0 standardını terch etti ve tablet segmentinde ilk Bluetooth 4.0 standardına sahip model yeni iPad oldu. Özellikle WiFi kullanılamadığı zamanlarda Bluetooth üzerinden AirPlay cihazlarıyla iletişim veya çevre birimleriyle bağlantı bu sayede enerji sarfiyatını da düşürüyor.

Apple ayrıca aksesuarlar üzerinde çalışan geliştiriciler için Bluetooth verisine erişmeyi sağlayacak bir API'yi de yayınlamaya hazırlanıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5601 kez okundu.
14 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bluetooth 4.0, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim