Anlık Bildirim
 
Kanser tüm dünyada yaşam şartlarının giderek insan doğasına aykırı hale gelmesiyle gittikçe yaygınlaşan bir vaka konumunda. Dolayısıyla bilim adamlarının üstüne eğildiği temel alanlardan birisi haline gelen anomaliteye dair yaşanan son gelişme olumlu sonuçlara gebe gibi görünüyor.

Rutgers Üniversitesi’nden bir ekibin imza attığı başarılı çalışmada kanserin vücuttaki yerinin daha etkili bir şekilde saptanabilmesi amaçlanmış. Deney hayvanları üzerinde yapılan çalışmada bünyeye enjekte edilen ve ışığı emmesinin yanı sıra kanser türüne has bağlanma özelliğine sahip içerikteki madde ile geleneksel yöntemlerle saptanamayacak kadar erken safhadaki lezyonlar başarıyla tespit edilebilmiş. Öyle ki kaynaktan metastaz yapan hücreler dahi kan akımı içerisinde takip edilebilmiş.

Daha etkili tedavi

Çalışmayı yürüten bilim adamlarına göre yeni teknik kullanılarak kanser çok daha erken safhada, henüz vücutta ciddi hasarlara yol açmadan tespit edilebilecek. Ayrıca MRI’a göre çok daha hızlı olan ve anlık takip de sağlayan yöntem sayesinde doktorlar neoplastik hücrelerin bulunduğu dokuya has kemoterapötiklerle tedaviyi gerçekleştirebilecekler ki bu sayede hem tedavi süreci çok daha etkili geçecek hem de diğer dokularda meydana gelen yan etkiler de minimize edilecek.

5 yıldan kısa bir süre içerisinde kullanımı öngörülüyor

Son olarak çalışmada yer alan biyomedikal mühendisleriden Prabhas V. Moghe, yaptığı açıklamada şu anda 100’den fazla kanser türünün saptanmasının mümkün olduğunu aktarırken müjdeli haberi de verdi, uzmana göre yeni teknik 5 yıldan az bir süre içerisinde sahada kendine yer bulacak. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim