Anlık Bildirim

AB polis teşkilatına yasa dışı toplanan 4 petabayt kişisel veriyi silme emri verildi

Avrupa Veri Koruma Denetçisi, Europol'le alakalı araştırmaları sonucunda polis teşkilatının yasa dışı olarak topladığı ve elinde bulundurduğu büyük bir kişisel veri kümesinin silinmesine karar verdi

AB polis teşkilatı, 4 petabayt kişisel veriyi silmek zorunda Tam Boyutta Gör

Avrupa Birliği'nin polis teşkilatı olan Europol'e şimdiye kadar topladığı kişisel verilerin büyük bir çoğunluğunu silmek zorunda bırakıldı. Avrupa Veri Koruma Denetçisi(EDPS), yaptığı araştırmalar sonucunda yasa dışı olarak elde edildiğini belirttiği yaklaşık 4 petabayt büyüklüğündeki verilerin silinmesini istedi.

1 yıl süre verildi

EDPS, Europol'ün organize suçlar ve terörle alakalı verileri toplaması gerekirken otaklık kurdukları polis teşkilatlarından bilinmeyen sayıda cezai soruşturmadan elde edilen verileri topladığını söyledi. Denetçi, toplanan verilerin 6 ay içerisinde kategorize edilerek yasal olarak elde tutulamayacak kısmının silinmesinin gerekliliğini vurgularken silinmesini istediği verilerin son 6 yılda Europol tarafından toplanan ve kategorize edilmeyen veriler olduğunu açıkladı.

Kurum, Avrupa Polis Teşkilatı'na kategorize edilmemiş 6 aydan eski veri kümelerini inceleyerek bir ceza soruşturmasıyla ilişkilendirilemeyecek tüm verileri kaldırması için bir yıl süre tanıdı.

Ortaya çıkan bilgilere göre yaklaşık 4 petabayt büyüklüğünde olan veriler Europol tarafından incelenecek. Konuya ilişkin açıklama yapan AB İçişleri Komiseri Ylva Johansson, Europol'ü savunarak: "Kolluk kuvvetlerinin kendilerine yasal olarak iletilen verileri analiz etmek için araçlara, kaynaklara ve zamana ihtiyacı var. Avrupa'da Europol, ulusal polis yetkililerini bu zorlu görevle destekleyen platformdur." ifadelerinde bulundu.

Johansson ayrıca küçük ulusal polis teşkilatlarının Europol'ün uzmanlığından yararlanmadan büyük verileri anlamlandıramayacağını belirtirken veri gizliliği savunucuları bu durumu memnuniyetle karşıladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim