Anlık Bildirim

ABD Başkanı Joe Biden, tamir hakkının tanınmasını istiyor

Amerikan Başkanı Joe Biden'ın pek çok teknoloji devini yakından alakadar edecek yeni bir başkanlık emrini hazırladığı söyleniyor. İddaya göre başkan, "tamir hakkının" tanımlanmasını istiyor.

Bloomberg'in haberine göre ABD Başkanı Joe Biden, Federal Ticaret Komisyonu'na (FTC) kullanıcılara tamir hakkının (right to repair) tanımlanmasını ön gören yeni bir başkanlık emri verme hazırlığında. Yeni kurala göre kullanıcıların ürünlerini tamir ettirme hakları teknoloji devleri tarafından şu an olduğu gibi kısıtlanamayacak.

Apple ve Microsoft gibi teknoloji devleri, akıllı telefon, tablet veya oyun konsolu gibi ürünlerin bozulması halinde tamir koşullarını kendi başlarına belirliyor ve basit hasarlar için dahi yüksek ücretler talep ederek kullanıcıyı zora sokabiliyordu. Yeni başkanlık emri yürürlüğe girerse Apple ya da Microsoft gibi devlerin kullanıcının tamir hakkını sınırlamasının önüne geçilmiş olacak ve bağımsız servislerin de tamir yapmasının önü açılacak.
 

ABD Başkanı Joe Biden, tamir hakkının tanınmasını istiyor Tam Boyutta Gör


Bu yeni durumun hem tamirat ücretlerinde azalmaya hem de tamirat için istenen yüksek bedeller karşısında ürünü tamir ettirmek yerine yenisini alan kullanıcıların azalmasına yol açacağı söyleniyor. Bu da işin çevreci boyutunu oluşturuyor ve yüksek tamirat bedelleri yüzünden çöpe giden elektronik cihazların azalacağı söyleniyor.

Ayrıca yeni kurallar yürürlüğe girecek olursa ABD'li çiftçilerin de yararına olacak. Traktör üreticileri tıpkı teknoloji devleri gibi tamir koşullarını kendi inisiyatifleriyle sınırlayabiliyor ve çiftçileri tamirat konusunda kendilerinin belirlediği koşullara zorlayabiliyordu. Yeni durumla akıllı telefon, tablet ya da konsol kullanıcılarının durumunu iyileştirmek kadar kadar çiftçilerin durumunun iyileştirilmesi de hedefleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9207 kez okundu.
31 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, tamir ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim