Anlık Bildirim

ABD’de iki çocuk, Bitcoin madenciliği yaparak ayda 30.000 dolar kazanıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin Texas eyaletinin Dallas şehrinde yaşayan, 14 ve 9 yaşlarındaki iki kardeş, Bitcoin (BTC) madenciliği yaparak ayda 30.000 dolar gelir elde ediyor.

Texas’ta yaşayan 14 yaşındaki Ishaan Thakur ve 9 yaşındaki kız kardeşi Aanya, son birkaç ayı kazançlı bir Bitcoin (BTC) madenciliği işi kurmakla geçirdi. Bir odada küçük bir masayla başlayan işleri, şimdi Dallas merkezinde kiralık bir veri merkezinde yapılan koca bir işe dönüştü.

Bu iki kardeş, Bitcoin ve diğer iki kripto para biriminin madenciliği sayesinde ayda 30.000 doların üzerinde para kazanıyor.

ABD’de iki çocuk, BTC madenciliği yaparak ayda 30.000$ kazanıyor Tam Boyutta Gör

Ishaan, CNBC’ye verdiği demeçte, “Teknoloji hakkında yeni bir şeyler öğrenmek ve biraz para kazanmak istediğimiz için bu işe atıldık. Tüm yazı oyun oynayarak geçirebilirdik ancak biz bunun yerine zamanımızı teknoloji hakkında yeni bilgiler edinmek için kullandık” ifadelerini kullandı.

Haberde, iki kardeşin bu işe atılmasının asıl sebebinin “merak” etmeleri olduğu belirtildi. Ishaan, madencilik hakkında birçok YouTube videosu izlemeye ve internetten ilgili kaynakları araştırmaya başladı. Bunun sayesinde de madencilik hakkındaki teknik detaylarda kendini geliştirdi.

Ekipmanlar için kredi çekildi

İki kardeşin merakı oldukça fazla olsa da “Flifer Technologies” ismini verdikleri girişimlerinin başarılı olması için para gerekiyordu. Burda da babaları Manish Raj devreye girdi ve çocukları için özel ekipman satın almak için kredi çekti.

ABD’de iki çocuk, BTC madenciliği yaparak ayda 30.000$ kazanıyor Tam Boyutta Gör

Şirketlerinin şimdi ise Dallas’ta madencilik operasyonları için kullanılan kiralık bir veri merkezinde birçok madencilik cihazı var. Raj, CNBC’ye verdiği röportajda, henüz ellerine ulaşmayan tüm ekipmanlarla eylül ayında yaklaşık 36.000 dolar kazanmayı beklediklerini ifade etti.

Elektrik faturası ne kadar geliyor?

İki kardeş, çevre dostu olmak istediklerinden dolayı madencilik için %100 yenilenebilir enerji kullandıklarını belirtirken aylık ne kadar elektrik faturası ödediklerini de açıkladı. Ishaan’a göre hem evlerinde hem de veri merkezine gelen elektrik faturalarının toplamı 3.000 doların biraz altında.

ABD’de iki çocuk, BTC madenciliği yaparak ayda 30.000$ kazanıyor Tam Boyutta Gör

Ishaan ve Aanya ettikleri kârın çoğunu şirketlerine geri yatırmayı planladıklarını açıklarken birazını da gelecekteki üniversite ücretleri için kullanmayı düşündüklerini belirttiler. İki kardeş de tıp fakültesi okumak istiyor; Ishaan Pennsylvania Üniversitesi’ne gitmeyi planlarken Aanya New York Üniversitesi’ne gitmek istiyor.

Kaynakça https://bitcoinmagazine.com/business/kids-mining-30k-bitcoin-monthly https://www.cnbc.com/2021/08/31/kid-siblings-earn-thousands-per-month-mining-crypto-like-bitcoin-eth.html Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18005 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), bitcoin madenciliği ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim