Anlık Bildirim

ABD'de üniversiteye giriş sınavları dijital formata geçiyor: Kağıt ve kalem yok

ABD'de üniversiteye giriş sınavlarında yeni bir döneme giriliyor. Sistem değişikliği ile birlikte SAT sınavı artık kağıt ve kalem olmadan tamamen dijital formatta yapılacak.

ABD'de üniversiteye giriş sınavları dijital formata geçiyor Tam Boyutta Gör

Amerika'da lise eğitimini tamamlayan öğrencilerin üniversiteye giriş sınavı olan SAT, artık bilgisayarlarda yapılacak. Format değişikliğinin önümüzdeki yıl uluslararası alanda, 2024'te ise ABD'de uygulanması planlanıyor. Yeni sistem ile birlikte kağıt ve kalem kullanımı ortadan kalkarken tamamen dijital bir formata geçiş yapılacak.

Okullarda ve gözetmenli sınav merkezlerinde yapılacak sınava giren öğrenciler, kendi dizüstü bilgisayarlarını, tabletlerini veya okul tarafından verilen cihazları kullanabilecekler. Cihazı olmayan öğrencilere ise kurul sınav günü bir cihaz sağlayacak.

ABD'de üniversiteye giriş sınavları dijital formata geçiyor Tam Boyutta Gör

Sınav süresi kısalacak, hesap makinesi serbest

Teknik değişikliklerin yanı sıra yeni dijital SAT sınavının süresi üç saatten iki saate düşürülecek. Uzun okuma parçaları kısaltılacak ve ve öğrencilerin matematik sorularında hesap makinesi kullanmasına izin verilecek. Yeni sistemde sınav sonuçları haftalar yerine günler içinde açıklanacak.

Yeni dijital SAT'ın pilot uygulamalarında öğrencilerin yüzde 80'i dijital testleri daha az stresli bulduğunu söyledi. Teknolojiyi kullanmaya alışık olan yeni nesile göre bilgisayara odaklanmak kağıda odaklanmaktan çok daha kolay. Ayrıca sınavda kendi dizüstü bilgisayarını kullanmak daha rahat ve tanıdık geliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2454 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
üniversite sınavı, sat ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim