Anlık Bildirim

ABD herkese internet sağlamak için 10 milyar dolar bütçe ayırdı

Geliri belirli bir seviyenin altında kalan vatandaşların internete erişimi ve okullar ile kütüphanelerin bilgisayar ürünlerini satın alabilmeleri için 10 milyar dolar bütçe ayrıldı.

ABD herkese internet sağlamak için 10 milyar dolar bütçe ayırdı

Pandemi döneminde vatandaşların etkilenmemesi adına 1.9 trilyon dolarlık kurtarma planı açıklayan ABD hükümeti, internetin yaygınlaşması adına da önemli bir pay ayırdı. Eşitsizliğin giderilmesi adına toplamda10 milyar dolar bütçe hazırlandı.

10 milyar dolarlık internet paketi

Acil Geniş Bant Desteği adı verilen ilk program 3.2 milyar dolarlık bir bütçeye sahip. Federal yoksulluk sınırının belirli bir yüzde altında geliri olduğunu ispat eden her vatandaşın evine aylık 50 dolarlık internet aboneliği indirimi sunulacak. Ulaşımı zor olan bölgelerde ise bu miktar 75$ olarak belirlendi. Ayrıca belirli şartlarda PC veya tablet ürünleri için de tek seferlik 100$ indirim sunuluyor. 

Acil Bağlantı Fonu adındaki ikinci programda ise 7.17 milyar dolarlık bütçe söz konusu. Okullar ve kütüphanelerin ihtiyaç duyduğu bilgisayar ürünü, modem veya geniş bant internet hizmetlerine ulaşabilmesi adına yürütülen programda şartlar belirlenmiş durumda. 

ABD sınırları içerisinde hızlı internet hizmetine erişimi olmayan 17 milyon çocuğun uzaktan eğitimden geri kalmaması için hazırlanan program ve diğer geniş bant desteği pandemi bitene kadar geçerli olacak. 800 civarında hizmet sağlayıcının katıldığı programın pandemi sonrasında yürürlükten kalkacağı belirtiliyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8311 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İnternet, Emergency Connectivity Fund Program ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim