Anlık Bildirim

ABD, Honor'a yaptırım uygulamak istiyor: Kara listeye eklenebilir

Huawei'den ayrılan Honor için can sıkıcı haberler var. Ulusal güvenlik tehdidinin ortadan kalmadığını düşünen Cumhuriyetçi politikacılar Honor'un kara listeye alınmasını talep ediyor.

ABD, Honor'a yaptırım uygulamak istiyor Tam Boyutta Gör

ABD'nin uyguladığı sıkı yaptırımların ardından Huawei, geçen yıl Honor markasını satmak zorunda kalmıştı. Bağımsız bir marka haline dönüşen Honor'un işleri düzelmeye başladı. Çinli firma Qualcomm ve Intel ile yeniden iş birliği yaptı. Ayrıca Google uygulama ve hizmetleri şirketin cihazlarına geri döndü.

Honor'un ağzının tadını kaçıracak yeni gelişmeler var. Geçtiğimiz Cuma günü, 14 Cumhuriyetçi politikacı ABD Ticaret Bakanlığı'na Honor'un kara listeye alınmasını talep eden bir mektup gönderdi. Çinli markanın Amerikan şirketleriyle çalışması ve Amerikan teknolojisini kullanmasının yasaklanması isteniyor.

ABD, Honor'a yaptırım uygulamak istiyor Tam Boyutta Gör

Ulusal güvenlik tehdidinin devam ettiği düşünülüyor

Cumhuriyetçi politikacılar, Honor'un Amerikan teknolojisi ve yazılımının Çin Komünist Partisi'nin eline geçmesini önlemeyi amaçlayan ABD ihracat kontrol politikalarından kurtulmak için Huawei'den ayrıldığını savunuyor. Yani özetle ABD'nin ulusal güvenliğine yönelik tehdidin ortadan kalkmadığı görüşü hakim.

ABD Temsilciler Meclisi üyeleri sadece tavsiyelerde bulunabiliyor. Herhangi bir karar vermeleri söz konusu değil. Ticaret Bakanlığı'nın bu talebi dikkate alıp almayacağı bilinmiyor. Ancak durumu yakından takip ettikleri vurgulandı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim