Anlık Bildirim

ABD Ordusunun yeni nesil gece görüş gözlükleri, muharebe sahasını yüksek çözünürlükle aydınlatıyor

ABD Ordusu'nun kullanıma soktuğu yeni nesil gece görüş gözlükleri, askerlere çok daha keskin görüntüleri artırılmış gerçeklik desteğiyle sunuyor.

ABD Ordusunun yeni nesil gece görüş gözlükleri, muharebe sahasını yüksek çözünürlükle aydınlatıyor Tam Boyutta Gör
Askeri birliklerin gece icra ettikleri faaliyetlerin önemli bir parçası olan gece görüş sistemleri, teknolojiyle birlikte her geçen gün çok daha gelişmiş sürümleriyle karşımıza çıkıyor. ABD’nin kara birlikleri için tedarik ettiği Gelişmiş Gece Görüş Gözlüğü-Dürbünü Enhanced Night Visions Goggle-Binoculars-ENVG-B) bunlardan biri.

Ordu’nun L3 Warrior Systems adlı şirketle gittiği iş birliği sonucu ortaya çıkan ENVG-B, önceki nesil gözlüklere kıyasla daha keskin görüntüler sunmak maksadıyla geliştirilmiş. Beyaz fosforun kullanıldığı sistem, eski neslin “yeşil parlaması” sorunun da böylece önüne geçmiş. Aşağıdaki görüntülerden de izleyebileceğiniz üzere gece görüş gözlüklerinin sunduğu yüksek kontrast, kendinizi cel shading tekniğiyle hazırlanmış Borderlands tarzı bir oyundaymışsınız hissi veriyor.

Artırılmış gerçeklik desteğine sahip olan teçhizat, bu sayede askerlere bir pusula imkânı da sunmakta. Bu sayede personelin görev esnasında pusulayla yön tayini yapmak için gözlüğü çıkarma ihtiyacı da kalmıyor.

ABD Ordusunun yeni nesil gece görüş gözlükleri, muharebe sahasını yüksek çözünürlükle aydınlatıyor Tam Boyutta Gör

ENVG-B’nin bir diğer etkileyici özelliği ise kablosuz bağlantı imkânına sahip olması. Bu özelliği eşsiz kılan durum ise ENVG-B’nin yine kablosuz bağlantı imkânı sunan Bağımısız Silah Dürbünü ailesinden bir teçhizatla eşleşebilmesinde yatıyor. Bu sayede, silah dürbünüyle nişan almak zorunda kalmayan personel, dürbün nişangahını gece görüş gözlüğünde görebiliyor. Düşmanın personel siperdeyken ateş altına almasını sağlayan yöntem, böylece askerlerin emniyette kalmasını sağlıyor.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim