Anlık Bildirim

ABD'de yenilenebilir enerji tüketimi yükselişte

2020 yılında ABD'de yenilenebilir enerji tüketimi yüzdeleri açıklandı. Bu tüketim oranlarına göre ABD'de yenilenebilir enerji tüketimi artış gösterirken gösterirken fosil yakıt tüketimi azaldı.

ABD yenilenebilir enerji tüketimi Tam Boyutta Gör

2020'de Amerika Birleşik Devletleri'nde yenilenebilir enerji tüketimi art arda beşinci yıl artarak toplamda ABD'nin enerji tüketiminin %12'sini oluşturdu. Yenilenebilir enerji 2019-2020 yılları boyunca ABD'de artan tek enerji tüketim alanı oldu. Fosil yakıt ve nükleer yakıt tüketimi azaldı. 

Yapılan araştırmada birbiriyle doğrudan karşılaştırılmayan enerji türleri için İngiliz ısı birimi Btu baz alınarak bir ortak birimde kıyaslanabilir hale getiriliyor. Sonuç olarak üretilen rüzgar enerjisinin neredeyse tamamı elektrik enerjisi sektöründe kullanılmaktadır. Rüzgar enerjisi 2020'de ABD yenilenebilir enerji tüketiminin %26'sını oluşturdu. Yani yenilenebilir enerji kaynaklarındaki 4'te birlik bir paya sahip. Hidroelektrik gücü veya suyla çalışan türbinler tarafından üretilen elektrik, yine neredeyse tamamen elektrik enerjisi sektöründe kullanılmaktadır. Bu da yenilenebilir enerji tüketiminin %22'sini oluşturuyor. Çalışmanın bize aktardıklarına göre rüzgar enerjisindeki tüketim bir önceki yıla göre bile büyük artış gösterirken, hidroelektrik tüketimi neredeyse 1970'lerden bu yana sabit kalmıştır. 

ABD yenilenebilir enerji tüketimi Tam Boyutta Gör

Çöplüklerden gelen biyokütle atıkları da dahil olmak üzere odun ve atık enerjisi, 2020'de ABD yenilenebilir enerji kaynaklarının %22'sini oluşturdu. Ki son yıllarda biliyoruz birçok gelişmiş ülke atıklarından enerji üretmeye başladı. Hatta geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin Avrupa'dan en çok çöp ithal eden ülke olduğu açıklanmıştı. Ancak bu çöplerin ger dönüştürülmemesi veya onlardan enerji üretmek gibi bir kaygı güdülmemesinden ötürü başta İngiltere olmak üzere bazı ülkeler Türkiye'ye çöp göndermeyi bırakmıştı. 

Bunların dışında güneş enerjisi ABD'de zaten uzun yıllardır aktif olarak kullanılmakta. Özellikle çatı panelleri ve güneş enerji santralinden üretilen bu yenilenebilir enerji kaynağı da ABD yenilenebilir enerji tüketiminin %11'ini oluşturuyor. Bir önceki yıla kıyasla bu enerji türü de artış gösterirken, güneş enerjisinin tüketimi daha çok bireysel ve ticari konutlarda ısıtma sistemleri için kullanılıyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim