Anlık Bildirim

Akıllı telefon görüntü sensörü pazarında lider Sony

Strategy Analytics, akıllı telefon görüntü sensörü pazarının son durumunu özetleyen bir rapor yayınladı. 2021 yılının ilk yarısında liderlik koltuğunda Sony Semiconductor var.

Akıllı telefon görüntü sensörü pazarında lider Sony Tam Boyutta Gör

Pazar araştırmaları şirketi Strategy Analytics, akıllı telefon görüntü sensörü pazarında 2021'in ilk yarısının sonuçlarını özetledi. Uzmanların raporuna göre pazar geçen yılın aynı dönemine göre %10'dan fazla büyüdü.

Üreticiler arasında ilk sırada Sony Semiconductor yer alıyor. Japon şirket yüzde 42 gelir payı ile en yakın rakibini neredeyse ikiye katlıyor. Hemen arkasında ise Samsung System LSI ve OmniVision Technologies var.

Akıllı telefon görüntü sensörü pazarında lider Sony Tam Boyutta Gör

Üç büyük üretici domine etti

Toplamda bu en büyük üç üretici, global akıllı telefon görüntü sensörü pazarının neredeyse yüzde 80'ini oluşturuyor. Analistlere göre, pazarın büyümesi cihazlarda çoklu kamera sistemi sunulmasıyla alakalı.

Daha yüksek çözünürlüklere geçişle birlikte daha fazla büyüme bekleniyor. Ancak Strategy Analytics, akıllı telefon pazarındaki yavaşlamanın, görüntü sensörü pazarının uzun vadede görünümü için şüphe uyandırdığını düşünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim