Anlık Bildirim

Alkolle çalışan robot geliştirildi: RoBeetle

ABD'li bilim insanları, metanol ile çalışan mikro robot geliştirdi. RoBeetle adı verilen robot harici bir güç kaynağına ihtiyaç duymadan çalışıyor.

 

Güney Kaliforniya Üniversitesi'nden (ABD) bir grup bilim insanı, metanolle çalışan küçük bir robot tasarladı. RoBeetle adlı mikro robot, gramın onda birinden daha hafif ve herhangi bir harici güç kaynağına da ihtiyaç duymuyor.

Uçabilmesi için çalışmalar yapılıyor

Robotun içinde gerçekleşen süreç şöyle özetleniyor: Metanol buharı yanar ve minik nikel-titanyum alaşımlı tellerin - robotun yapay kaslarının - soğudukça genişlemesine ve daralmasına neden olur. RoBeetle'in ilerlemesini sağlayan şey de tam olarak bu. Aynı zamanda, küçük boyutlarına rağmen RoBeetle, kendi ağırlığının 2.5 katı büyüklüğünde bir yükü taşıyabiliyor.

Tüm bunlara ek olarak mikro robot, fazladan 95 mg'lık küçük bir alkol deposu taşıyabiliyor ve bu da aralıksız bir şekilde iki saat hareket etmesine olanak sağlıyor. Geliştirme ekibi şimdi ise RoBeetle'ın çalışma süresini uzatma ve ona uçmayı öğretmenin yolarını aramakta. DARPA'nın da finansal katkıda bulunduğu bu proje ile dünyanın ilk tam otonom uçan robotunun geliştirilmesinin hedeflendiğini de belirtelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3946 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
robot, RoBeetle ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim