Anlık Bildirim

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, CEO'luk görevinden istifa ediyor

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, Amazon'daki CEO'luk görevinden istifa ediyor. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, CEO'luk görevinden istifa ediyor Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz saatlerde Amazon'un son çeyrek verileri açıklandı. Bu verilerin açıklanmasının arından da Amazon'un kurucusu ve CEO'su olan Jeff Bezos, şaşırtan bir karar açıkladı. 

1994 yılında Jeff Bezos'un kurduğu Amazon, şu anda dünyanın en büyük şirketlerinden birisi. Geçtiğimiz saatlerde de Jeff Bezos, 2021 yılının üçüncü çeyreğinde Amazon'daki CEO'luk görevinden istifa edeceğini açıkladı. Jeff Bezos, Amazon'un şu anda en iyi halinde olduğunu ve böyle bir geçiş için en uygun zaman olduğunu söyledi.

Jeff Bezos, CEO'luk görevini bırakacak ancak şirkette başka bir göreve geçecek. Bezos'un yaz aylarındaki istifasının ardından kendisi Yönetim Kurulu Başkanı olacak. Bezos'un CEO'luk görevinin yerine ise Amazon Web Services'in CEO'su olan Andy Jassy geçecek.

Ayrıca son olarak Amazon'un geride bıraktığımız dördüncü çeyrekteki kârı da açıklandı. Dördüncü çeyrekte Amazon'un kârı iki katına çıkarak 7,2 milyar dolara yükseldi.

Kaynakça https://www.cnbc.com/2021/02/02/jeff-bezos-to-step-down-as-amazon-ceo-andy-jassy-to-take-over-in-q3.html https://twitter.com/spectatorindex/status/1356714366721163267 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim