Anlık Bildirim

AMD-ATi'nin DirectX 11 destekli ilk ekran kartı göründü ?

AMD-ATi'nin DirectX 11 destekli ilk ekran kartı göründü ?

AMD-ATi'nin DirectX 11 destekli yeni ekran kartlarını Eylül ayında lanse etmeyi planladığı biliniyor. Firmanın Windows 7 lansmanından önce piyasaya sürmeyi hedeflediği yeni modellerine 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanan RV870 GPU'su güç verecek.. Son gelen bilgilere göre "Radeon 7" serisi altında lanse edilmeleri de ihtimaller dahilinde yer alan yeni kartlar, endüstri tarafından merakla bekleniyor. Uzakdoğu kökenli Chip Hell sitesi, AMD-ATi'nin DirectX 11 destekli yeni modeline ait olduğunu iddia ettiği yeni bir görsel yayımladı.

Açıklanan bilgilere göre yukarıda yer alan görsel, AMD-ATi'nin RV870 tabanlı ve performans odaklı üst seviye modellerinden birisine ait. İki adet 6-pin PCIe güç konnektörüne sahip olduğu belirtilen mühendislik örneği kartın, Radeon HD 2900XT modelinde kullanılandan uzun bir baskılı devre (PCB) üzerine inşae edildiği belirtiliyor.

Şimdilik daha fazla bilgi olmamakla birlikte DirectX 11 ve GDDR5 bellek teknolojilerine destek verecek yeni kartın yerini alacağı mevcut modelden daha hızlı ve daha enerji verimli olması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim