Anlık Bildirim

AMD Ryzen 4000 serisi işlemcili notebook’lar listelendi: 16 Mart’ta geliyorlar

AMD masaüstü pazarının ardından dizüstü piyasasında da dengeleri değiştirmeye geliyor. 3. nesil mobil çözümlerden güç alan bilgisayarlar listelendi.

AMD Ryzen 4000 serisi işlemcili notebook’lar listelendi: 16 Mart’ta geliyorlar

Kırmızı ekip işlemci piyasasında AM4 soketli çözümleriyle oldukça başarılı bir iş ortaya koymaya başardı. Buna karşın mobil kanatta halen Intel’in hakimiyeti sürüyor. AMD’nin mavi ekibin yaşadığı stok sıkıntısından da faydalanabileceği mobil tarafa konumlandıracağı Ryzen 4000 ailesini barındıran dizüstüler ortaya çıktı.

 

 

Newegg’te bir çok e-perakendecide ön siparişe açılan Ryzen 4000 işlemcili oyuncu dizüstüleri ilk başta fiyatıyla dikkat çekiyor. Performans kanadında ise şimdiye kadar takip ettiğimiz sızıntılara göre gerekirse Ryzen 7 ve Ryzen 9 ailesinde masaüstü yongalarla yarışacak seviyelerden bahsetmek mümkün. Dahası Ryzen 5 4xxxH modellerinde dahi hatırı sayılır işlemci gücü sunulacağa benziyor.

Daha azına daha fazla performans

Fiyat kanadında ise örneğin RTX 2060 Max-Q’lu çözümü ele alacak olursak 1500 dolarlık fiyat biçilmiş durumda. Intel tarafında ise benzer detaylara sahip oyuncu modeli 2000 dolar sularında. Ayrıca performans olarak önde bir işlemcinin yer alması da bir  artı.

AMD Ryzen 4000 serisi işlemcili notebook’lar listelendi: 16 Mart’ta geliyorlar Tam Boyutta Gör

Performansı nedeniyle merakla beklenen Ryzen 9 4900HS’i barındıracak ASUS ROG Zephyrus G14’se RTX 2060 Max-Q’lu modelde 2499.99 Kanada Doları fiyat etiketiyle ülkesine göre 16-18 Mart tarihleri için ön siparişe açılmış durumda. Fiyat ve performansa ek olarak 7 nm sürecinden geçecek Zen 2 mimarili yeni yongalar batarya ömrünün yanı sıra sessizlik konusunda da iddialı olacağa benziyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15419 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd ryzen dizüstü, amd ryzen notebook ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim