Anlık Bildirim

Antivirüs firmaları Windows 7 desteği sunmaya devam edecek

Windows 7 teknik desteğinin sona ermesi antivirüs firmaları için bir fırsata dönüşebilir. Antivirüs firmaları en az iki yıl daha Windows 7 uygulamalarına güncelleme vermeye devam edecek.

Antivirüs firmaları Windows 7 desteği sunmaya devam edecek Tam Boyutta Gör

14 Ocak tarihinde teknik destek süresi resmi olarak sona eren Windows 7 işletim sistemi halen büyük bir kesim tarafından kullanılıyor. Bu bakımdan meydana gelecek bir risk milyonlarca kullanıcıyı etkileyecek. Antivirüs firmaları bunun farkında.

Avantaj olabilir

AV-Test platformunun verdiği bilgilere göre antivirüs firmaları en azından 2022 yılına kadar Windows 7 işletim sistemini desteklemeyi planlıyor. Yani belli başlı pek çok antivirüs uygulaması Windows 7 üzerinde çalışmaya ve güncelleme almaya devam edecek.

Firmalar teknik desteğin kesilmesi ile riskli duruma gelen sistem sahiplerinin uyumlu antivirüs yazılımlarına yöneleceğini ve bu sayede yeni müşteriler kazanabileceklerini ümit ediyor. Windows 10 sürümüne geçemeyen Windows 7 sahipleri çekirdek seviyesinde açıklar hariç diğer saldırılara karşı korunma fırsatı elde edecek.

Antivirüs geliştiricileri haricinde tarayıcılar da Windows 7 üzerinde destek sunmaya devam edecek. Chrome tarayıcısı Temmuz 2021 dönemine kadar desteğe devam edecek. Mozilla ise Windows XP döneminde uzatılmış destek sunmuştu. Bu bakımdan Windows 7 için destek sunacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim