Anlık Bildirim

Apple, iPhone'lara dışarıdan yükleme yapılmasını siber suç olarak nitelendirdi

Avrupa Komisyonu'nun dışarıdan yüklemelere karşı esnek davranılması kararına Apple'dan yanıt verdi. Şirket dışarıdan yüklemelerin tehlikeli ve siber suç olduğunu düşünüyor.

Apple, dışarıdan yükleme özelliğini tehlikeli olarak nitelendirdi Tam Boyutta Gör

Kısa bir süre önce Avrupa Komisyonu, Apple'ın dışarıdan yüklemeler konusunda esnek davranmasını tavsiye ederek Dijital Piyasalar Yasası'nı öne sürmüştü. Komisyona yanıt veren Apple'ın başkan yardımcısı Craig Federighi, ''dışarıdan yükleme bir siber suçlunun en iyi arkadaşıdır'' açıklamasında bulundu ve bu özelliğin ''ayda 5 milyon saldırı gerçekleşen Android'den Apple’ı ayıran tek özellik olduğunu'' sözlerine ekledi.

Tehlike içerdiği düşünülüyor

Önerilen uygulamaları dışarıdan yükleme kararını kullanıcılara bırakmak istemeyen Apple, siber suçluların zeki olduğunu ve yanıltıcı web siteleri ve sahte uygulama mağazaları aracılığıyla kullanıcıların mağdur olabileceğini düşünüyor.

Kötü amaçlı yazılım tehlikelerinin yanı sıra, Apple’ın yazılımların orijinal olup olmadıklarını doğrulamak için kullanmakta olduğu Gatekeeper sistemi ile beraber, macOS işletim sisteminde uzun bir süredir yandan yüklemelere izin veriliyor. Bununla beraber neredeyse sorunsuz bir şekilde çalıştığını belirtmemiz gerek.

App Store üzerinden yüzde 30’luk bir kesinti gerçekleştiren şirket hakkında Yargıç Yvonne Gonzalez, Apple'ın kötü amaçlı yazılım endişeleri konusunda ''gerçeği esnetiyor'' olabileceğini ve Apple'ın isterse iOS'ta Gatekeeper benzeri bir sistem uygulayabileceğini söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8800 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
apple güvenlik, iOS / OS X / tvOS / watchOS ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim