Anlık Bildirim

Apple, iPadOS 15'i tanıttı: İşte yeni özellikleri

Apple, WWDC 2021 etkinliği sırasında iPadOS 15'i duyurdu. İşletim sisteminin yeni sürümünde, kullanıcılar tarafından dört gözle beklenen birçok yeni özellik var.

Apple, iPadOS 15'i tanıttı: İşte yeni özellikleri Tam Boyutta Gör

Apple az önce bazı büyük yeni özelliklerle iPadOS 15'i duyurdu ve şirket bu iPadOS'un şimdiye kadarki en iyi sürümü olacağından emin.

Ana ekran widget'ları

iPadOS 15 ile Apple, widget'ları kenar çubuğuna indirmek yerine Ana ekrana uygun şekilde getiriyor. iPad'in daha büyük ekranı sayesinde yeni, daha büyük widget'lar da mevcut olacak. Yeni Kişiler ve Widget'larımı Bul da yakında geliyor.

Apple, iPadOS 15'i tanıttı: İşte yeni özellikleri Tam Boyutta Gör

Apple, iOS 14'e çok benzer şekilde, App Libriary'yi iPadOS 15'e getirerek iPad'in Dock'u aracılığıyla da kullanılabilir hale getiriyor. Tüm Ana ekranları da gizleyebilecek ve çok sık kullanmak istemediğimiz uygulamalardan kurtulabileceksiniz.

Yeni çoklu görev

Kullanıcılara aynı anda birden fazla uygulama çalıştırırken bölünmüş ekran ve diğer görünümler arasında seçim yapma seçeneği sunan yeni bir çoklu görev görünümü ile iPad çoklu görev geliştirmeleri de geliyor. Bölünmüş ekran modundayken aşağı kaydırmak, kullanıcılara farklı bir uygulama açma şansı da veriyor. Uygulamalar, gerektiğinde hızla yeniden açılabilen uygulamaları tutacak bir alan olan Raf'a küçültülebilecek. ayrıca her şey klavye kısayollarıyla da çalışacak.

Apple, iPadOS 15'i tanıttı: İşte yeni özellikleri Tam Boyutta Gör

Hızlı notlar

Hızlı Notlar, herhangi bir yerden bir nota ulaşmanın hızlı ve kolay bir yolu olarak lanse edildi. Bir Apple Pencil kullanarak ekranın alt köşesinden kaydırınca, notunuz kullanıma hazır olarak görünecektir. İşiniz bittiğinde ise notları hızlıca kaydırarak kapatılabilirsiniz. Ayrıca üçüncü taraf uygulamalar da kullanabileceğiniz gibi, Notlar, kullandığınız uygulamaları tanıyor ve bağlama göre önerilerde bulunuyor.

Apple, iPadOS 15'i tanıttı: İşte yeni özellikleri Tam Boyutta Gör

Notlardaki iyileştirmeler, bir kişiden bahsedebileceğimiz ve ayrıntılarını elimizde bulundurabileceğimiz anlamına gelirken, yeni bir etkinlik görünümü, birden fazla kişi tarafından düzenlenen bir notta hangi değişikliklerin yapıldığını bize gösterecek. Daha kolay not organizasyonu için etiketler de ekleniyor.

Otomatik çeviri

Sırada çeviri var. Çeviri uygulaması iPhone'dan geliyor. Kullanıcılar artık fotoğraf içleri ve daha fazlası dahil olmak üzere metinleri sistem genelinde çevirebilecek. Hatta iPad hangi dilin kullanıldığını otomatik olarak algılayarak konuşmaları gerçek zamanlı olarak çevirebilmenize de olanak sağlayacak.

Apple, iPadOS 15'i tanıttı: İşte yeni özellikleri Tam Boyutta Gör

Swift Playgrounds

Yeni Swift Playgrounds, kullanıcıların iPad'lerinde SwiftUI kullanarak belgelerle birlikte uygulamalar oluşturmasına olanak tanıyor. Uygulamalarınızı Swift Playgrounds içinden App Store'a bile gönderebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15824 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ipados 15, WWDC 2021 ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim