Anlık Bildirim

Apple'ın mini LED ekranlar için yeni tedarikçi ekleme planı başarısız oldu

Teknoloji devi Apple, cihazlarında mini LED ekranlara daha fazla yer vermek istese de yeni tedarikçi ekleme planları yeterli kalitenin sunulamaması yüzünden ertelendi

Apple, mini LED ekranlar için yeni tedarikçi bulamadı Tam Boyutta Gör

Apple, cihazlarında kullanacağı mini LED ekranlar için yeni bir tedarikçi arıyor. Mevcut iki tedarikçiye ekleme yapmak isteyen teknoloji devinin girişimleri, ilk adayın başarısızlığıyla sonuçlandı. Şirket, rekabet ortamını büyüterek mini LED ekranları daha uygun maliyetlerle tedarik etmek istiyor.

Birçok cihaza mini-LED ekranlar dahil edilecek

mini LED ekranlar, standart LED ekranlara kıyasla arka aydınlatmanın çok daha iyi kontrol edilmesini sağladığı için daha iyi görüntü kalitesi sunuyor. Birçok teknoloji devi, mini LED teknolojisine sahip ekranlara geçiş yaparak cihazlarında bu ekrana yer vermeye başladılar. Bu şirketlerden biri ise Apple.

Apple, mini LED ekranlar için yeni tedarikçi bulamadı Tam Boyutta Gör

Apple, cihazlarında yer verdiği mini LED ekranları Tayvan merkezli Epistar ve Almanya merkezli Ams Osram'dan tedarik ediyor. Şirket, hem gelecek planlamaları hem de maliyetleri daha düşürmek adına yeni tedarikçilerle görüşmeler sürdürüyor. Yakın zamana kadar Çin merkezli Sanan Optoelectronics bu rekabet ortamına katılacak gibi görünüyordu ancak Apple'dan onay alamadı.

Ortaya çıkarılan raporlar, Sanan'ın gerekli  üretim kalitesini yakalayamaması ve bazı patent sorunlarının yaşanması ürettiği mini LED ekranların Apple tarafından yetersiz görülmesine sebep olduğunu gösteriyor.

Apple, bu yıl ve daha sonrasında tanıtacağı cihazlarda mini LED ekranlara yer vermek istese de şirketin tedarikçi konusundaki planları şimdilik bilinmezliğini koruyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim