Anlık Bildirim

Apple reklamcılıktan parasına para katacak

JP Morgan analistlerine göre Apple'ın reklamlardan elde ettiği gelir önümüzdeki yıllarda beş kat artacak. Buna en önemli katkıyı ise Apple TV+ hizmetinin yapması bekleniyor.

Apple reklamcılıktan parasına para katacak Tam Boyutta Gör

Apple şu anda reklamcılıktan yaklaşık 2 milyar dolar kazanıyor. JP Morgan analistleri Cupertinolu teknoloji devinin önümüzdeki altı yıl içinde bu rakamı birkaç kat artırabileceğini düşünüyor.

Daha da açık konuşmak gerekirse analistler Apple’ın 2025’te reklam gelirlerini 11 milyar dolara çıkaracağından emin. Yani bu da şirketin kasasına şimdikinden beş kat daha fazla para gireceği anlamına geliyor.

Apple reklamcılıktan parasına para katacak Tam Boyutta Gör

Apple TV+ hizmetinden büyük katkı bekleniyor

Uzmanlara göre şirket Apple TV+ aracılığı ile reklam gelirlerini her yıl üçte bir oranında artırma potansiyeline sahip. Gerçekten de mevcut trend göz önüne alındığında, yüksek kalitede orijinal içeriğe sahip dijital yayın hizmetinin çok popüler olması sürpriz olmayacak.

Ancak kullanıcılar zaten içeriklere erişmek için para ödeyeceklerinden Apple TV+ platformunda reklam gösterilmesi pek hoş karşılanmayabilir. Zira, Netflix gibi rakip dijital yayın hizmetleri abonelerine reklamsız bir deneyim sunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim