Anlık Bildirim

Atatürk’ün fotoğrafları yapay zeka ile renklendirildi, ortaya bu harika arşiv çıktı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl kutlamaları kapsamında birbirinden güzel projeler hayata geçirildi. Bunlardan birisi de eski ve renksiz Atatürk fotoğraflarının yapay zeka ile renklendirilmesi oldu.
Atatürk’ün fotoğrafları yapay zeka ile renklendirildi Tam Boyutta Gör
Yapay zeka sayesinde geçmiş ile bugün arasındaki köprü çok daha kuvvetli bir şekilde kurulabiliyor. Bu bağlamda yapay zeka alanında yaptığı projelerle tanınan Yiğit Konur, bu sefer Atatürk ile ilgili projesiyle beğeni topladı. Konur, yapay zeka sayesinde derlediği Atatürk fotoğraflarının hemen hemen tamamının çözünürlüğünü artırarak renklendirdi.

Yapay zeka, Atatürk fotoğraflarını iyileştirdi

Atatürk’ün fotoğrafları yapay zeka ile renklendirildi Tam Boyutta Gör
Yiğit Konur, arşivlerde bulunan hemen hemen tüm Atatürk fotoğraflarını 4K çözünürlüğe çıkartarak ve yapay zeka tarafından renklendirdi. Toplamda 10 binden fazla fotoğrafı yapay zeka ile sentezleyen Konur, 1100 adet fotoğrafı hazırladığı web sitesinde kullanıcıların beğenisine sundu.

Konur aynı zamanda Atatürk’ün ünlü 10. yıl konuşmasını da yine yapay zeka ile renklendirdi. Kültür Bakanlığı arşivindeki çoğu videonun halen renksiz ve düşük kaliteli olduğuna dikkat çeken Konur, bu içeriklerin yapay zeka ile renklendirilip 720p çözünürlüğe yükseltilebileceğine ayrıca seslerin de çok daha net hale getirilebileceğine dikkat çekti. Videonun düzenlenmesinde ise NoGAN + DTLN modelleri kullanıldı. Hemen alttaki X bağlantısı ile Atatürk’ün konuşmasını dinleyebilir ve Konur’un hazırladığı web sitesine ulaşabilirsiniz.

Yiğit Konur “ataturk4k” web sitesi

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7092 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
atatürk, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim