Anlık Bildirim

Baykar Savunma, Muharip İnsansız Uçak Sistemi'nin ilk görsellerini paylaştı

Türkiye'nin önde gelen savunma sanayi şirketlerinden Baykar Savunma, Twitter paylaşımı üzerinden Muharip İnsansız Uçak Sistemi (MİUS) projesinin kavramsal tasarım görsellerini paylaştı.

Baykar Savunma MİUS görsellerini ilk kez paylaştı Tam Boyutta Gör

İHA ve SİHA üretimi de yapan ve Türkiye'de 1984'ten bu yana savunma sanayinde önemli bir yere sahip olan Baykar Savunma, "Muharip İnsansız Uçak Sistemi" (#MİUS) projesinin kavramsal tasarım görsellerini ilk kez Twitter üzerinden paylaştı. 

Baykar Savunma paylaşımında ayrıca Kurban Bayramı'nı da kutladı. Ayrıca Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar da arife günü Twitter hesabından Muharip İnsansız Uçak Sistemi'ne dair paylaşımda bulundu. Bayraktar arife günü yaptığı paylaşım videosunda MUİS prototipi hakkında bazı bilgiler verdi. 

Bayraktar'ın aktardığına göre MİUS ses hızına yakın bir süratle gidebilecek. Hatta daha sonraki prototiplerde ses hızının da üzerine çıkılması bekleniyor. Öte yandan Bayraktar, MİUS'un 1,5 tona yakın mühimmat ve yük kapasitesi olduğunu söyledi. Ayrıca radarda az görünür olabilmesi için de bu mühimmatlar gövde içinde bulunacak. 

Baykar Savunma MİUS görsellerini ilk kez paylaştı Tam Boyutta Gör

Ancak radardan kaçmanın ön planda olmadığı görevlerde de yük, kanatlarda olabilecek. Bayraktar'a göre bu alanda geliştirilen diğer prototiplerden en büyük farkı MİUS'un TCG Anadolu sınıfındaki kısa pistli gemilerden inip kalkabilecek olması. 

MİUS'un başka bir ayırt edici özelliğiyse dikey kuyruğu ve önde bulunan kanard denilen yatay kontrol yüzeyleri sayesinde fazlasıyla agresif manevralar yapabilecek olması. Bayraktar, hedeflerinin 2023'te MİUS prototipinin ilk uçuşunu gerçekleştirmek olduğunu söyledi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9250 kez okundu.
37 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mius, baykar savunma ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim